Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Miansan

Miansan

Prospect

Drajeuri Miansan continand mianserina hidroclorid 10 mg sau 30 mg.

Actiune terapeutica:

Antidepresiv tetraciclic cu efect intens si relativ rapid (se poate instala in cateva zile); are si proprietati anxiolitice.

Indicatii:

Boala depresiva.

Doze si mod de administrare:

Oral, 30-40 mg/zi, cateva zile, apoi se creste pana la doza utila – obisnuit 30-60 mg/zi in depresiile usoare moderate, 60-90 mg/zi in depresiile moderate-severe; se administreaza in priza unica, seara la culcare, sau fractionat.

Contraindicatii:

Manie, boli hepatice grave, epilepsie, prudenta mare in timpul sarcinii, alaptarea se intrerupe; prudenta la bolnavii cu infarct miocardic recent si bloc cardiac, la diabetici, in prezenta insuficientei hepatice sau renale; este necesara supravegherea bolnavilor cu glaucom cu unghi ingust sau cu adenom de prostata. In timpul tratamentului (mai ales la inceput) se vor evita conducerea autovehiculelor si alte operatiuni care presupun performante psihomotorii riguroase. Se evita bauturile alcoolice; nu este recomandabila asocierea cu deprimante centrale – barbiturice etc. (potentarea efectului deprimant) si clonidina (impiedica efectul antihipertensiv); nu se asociaza cu IMAO (risc toxic mare); in cazul asocierii cu fenitoina sau cu anticoagulante cumarinice se va controla doza acestora.

Reactii adverse:

Frecvent somnolenta (mai ales in primele zile de tratament); rareori deprimare medulara (granulocitopenie, chiar agranulocitoza – se recomanda controlul lunar al sangelui in primele 3 luni de tratament), cresterea enzimelor hepatice, icter, ginecomastie, galactoree, ameteli, hipotensiune posturala, poliartropatii, sudoratie, tremor, eruptii cutanate; poate exacerba manifestarile psihotice (manie, delir paranoid), poate declansa simptome hipomaniacale in psihozele afective bipolare, poate creste riscul suicidar la depresivi; in general este mai bine suportat ca antidepresivele triciclice clasice, nu provoaca practic fenomene atropinice si fenomene cardiotoxice.

Pret:

Miansan este disponibil in farmacii la un pret mediu de 41 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 24 noiembrie, 2011, 13:17

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *