Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Micotop

Micotop

Prospect

Compozitie:

Gel continand miconazol nitrat 2%, conservanti (nipagin, nipasol), excipienti pana la 100 g.

Actiune:

Produsul contine ca principiu activ miconazol nitrat, derivat imidazolic cua ctiune fungicida polivalenta si antibacteriana fata de bacteriile gram pozitive. Este foarte activ in special fata de Candida sp., principalul responsabil de micozele vaginale. Trecerea miconazolului nitrat in circulatia generala este nesemnificativa dupa aplicarea pe mucoasa intravaginala. Concentratia plasmatica regasita dupa aplicatii repetate cu gel este nesemnificativa.

Indicatii:

In tratamentul vulvovaginitelor micotice (in special candidozice) suprainfectate sau nu de o flora bacteriana gram pozitiva; in tratamentul pitiriazisului si a dermoepidermitelor infectioase; in tratamentul acneei.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la miconazol nitrat, la alti derivati imidazolici sau la una din componentele formularii. Aplicarea pe mucoasa oculara.

Administrare:

Se aplica numai extern, pe piele si pe mucoasa intravaginala. Intravaginal: se aplica pe mucoasa intravaginala, seara, inainte de culcare, timp de 7 sau 14 zile. Tratamentul se repeta daca este nevoie. In timpul tratamentului, se vor evita spalaturile vaginale pentru mentinerea impregnarii mucoasei vaginale cu substanta activa continuta in gel.

Tratamentul nu se intrerupe pe durata menstruatiei. In cazul unei micoze digestive asociate, tratamentul oral (cu comprimate) permite eliminarea posibilelor recidive. Local: in cazul manifestarilor vulvare, anale sau perianale, gelul se aplica extern, dimineata si seara, dupa efectuarea toaletei locale; in pitiriazis si acnee, gelul se aplica de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de 7 zile, pe zonele afectate, pe pielea curata.

Precautii:

Sarcina: Pe perioada sarcinii trebuie evaluate avantajele si riscurile terapeutice atat pentru pacienta cat si pentru fat. Alaptare: Nu exista suficiente date privind distribuirea miconazolului nitrat in laptele matern, de aceea se va utiliza cu precautie la femeile care alapteaza.

Reactii adverse:

Este posibila aparitiaunor efecte sistemice: urticarie, dureri pelviene, dureri de cap. Local: este posibila aparitia unei senzatii de arsura la prima aplicarea gelului, prurit, iritatii.

Pret:

Micotop este disponibil in farmacii la un pret mediu de 38 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 7 ianuarie, 2020, 22:53

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *