Prima Pagina » Simptome » Simptome M » Mictiuni Frecvente

Mictiuni Frecvente

Simptom

Mictiunea frecventa este un simptom al mai multor afectiuni. De exemplu, cand urinarea frecventa este insotita de febra, durere si/sau disconfort abdominal pacientul poate avea o infectie a tractului urinar. Urinarea frecventa este numita medical polakiurie si reprezinta emisia frecventa a unor cantitati mici de urina.

Cauze:

Diabetul: In cazul persoanelor predispuse aparitiei diabetului zaharat de tip 1 si de tip 2, organismul elibereaza glucoza neutilizate in urina, fapt care conduce la aparitia mictiunii frecvente.

Sarcina: Inca din primele saptamana de sarcina, cresterea uterului provoaca o presiune la nivel de vezica urinara, lucru ce conduce la aparitia urinarii frecvente.

Problemele prostatei: O prostata marita poate exercita presiune la nivelul uretrei (tubul prin care urina este eliminata din organism), blocand fluxul urinar. Acest lucru conduce la iritarea peretilor vezicali. Astfel, vezica urinara se contracta chiar si atunci cand contine o cantitate mica de urina, cauzand urinarea frecventa.

Cistita interstitiala: Aceasta afectiune se caracterizeaza prin durere vezicala si durere pelvina. Deseori, simptomele includ o nevoie urgenta si/sau frecventa de a urina.

Folosirea diureticelor: Aceste medicamente, recomandate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, contribuie la eliminarea excesului de lichide din organism, determinand aparitia urinarii frecvente.

Accidentul vascular cerebral sau alte afectiuni neurologice: 
Leziunile nervilor care inerveaza vezica urinara pot determina aparitia unor probleme de functionare a vezicii urinare, printre care urinarea frecventa si nevoia imperioasa de a urina.

Aceasta lista este incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *