Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Milgamma

Milgamma

Prospect

Compozitie:

Preparatul Milgamma 2 ml (fiole) solutie injectabila contin clorhidrat de tiamina 100 mg, clorhidrat de piridoxina 100 mg, cianocobalamina 1 mg si excipienti: clorhidrat de lidocaina, alcool benzilic, polifosfat de sodiu hexacianoferat de potasiu, hidroxid de sodiu, apa pentru preparate injectabile. Grupa farmacoterapeutica: Vitamina B1 in combinatii cu vitamina B6 si/sau B12; combinatii.

Indicatii terapeutice:

Milgamma este indicat in afectiuni de diferite etiologii ale sistemului nervos periferic, de exemplu nevrite, polineuropatii (de exemplu polineuropatia diabetica si alcoolica), nevrita retrobulbara, paralizie de nerv facial, nevralgie de trigemen, sindroame radiculare, zona zoster, sindrom cervico-brahial si altele. Se utilizeaza si ca adjuvant sau in convalescenta.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la oricare dintre componentii produsului. Tumori maligne. Hipersensibilitate la anestezice locale cu structura amidica, tulburari de conducere de grad inalt, antecedente de hipertermie maligna, epilepsie necontrolata terapeutic, porfirie (datorita prezentei lidocainei).
Datorita continutul de alcool benzilic, Milgamma N este contraindicat la nou-nascuti, in particular la sugari prematuri sau copii sub varsta de 3 ani.

Precautii:

Administrarea Milgamma N necesita o anamneza atenta in ceea ce priveste antecedentele alergice, in special hipersensibilitate cunoscuta la lidocaina. Datorita prezentei lidocainei nu se recomanda administrarea intravenoasa.

Interactiuni:

Dozele terapeutice de vitamina B6 pot reduce eficacitatea L–Dopa. Alte interactiuni au fost observate cu izoniazida, D-penicilamina si cicloserina. Tiamina are stabilitate mica in solutiile care contin sulfiti. Alte vitamine se pot inactiva in prezenta produsilor de metabolizare ai tiaminei. Administrarea parenterala de lidocaina poate determina reactii adverse cardiace mai ales in cazul administrarii concomitente cu epinefrina sau norepinefrina. Exista, de asemenea, interactiuni medicamentoase cu sulfonilamidele.

Atentionari:

Utilizarea la pacientii cu psoriazis trebuie sa fie bine intemeiata deoarece vitamina B12 poate agrava manifestarile cutanate. De asemenea, este necesara prudenta la pacienti cu insuficienta cardiaca sau hepatica.

Sarcina si alaptare:

Administrarea unor doze zilnice de pana la 25 mg vitamina B6 in timpul sarcinii si alaptarii nu a determinat reactii adverse. In clinica nu exista date suficiente privind expunerea la vitamine din grupul B in timpul sarcinii. In consecinta, se recomanda evitarea utilizarii

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Milgamma N nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze si mod de administrare:

Doza unica si doza zilnica: In afectiuni acute, severe si dureroase, se administreaza initial 1 fiola Milgamma N zilnic pentru atingerea unor concentratii plasmatice mari. Dupa depasirea fazei acute si dureroase, precum si in cazuri mai putin severe, se recomanda administrarea a 1 fiola Milgamma N de 2-3 ori pe saptamana.

Tipul si durata utilizarii:

Solutia injectabila se administreaza adanc intramuscular. In intervalul dintre administrari, pentru continuarea tratamentului sau in cazuri mai putin severe se recomanda administrarea de 3-4 capsule Milgamma N sau drajeuri Milgamma, zilnic. Ca adjuvant sau in convalescenta, se recomanda administrarea zilnica de 1-2 capsule Milgamma N sau drajeuri Milgamma.

Incompatibilitati:

Tiamina este instabila in solutii neutre sau alcaline, oxidante sau reducatoare; de aceea nu se recomanda administrarea impreuna cu carbonati, acetati, ioduri, sulfat de fier, citrat aminoferic, clorura de mercur, barbiturice, riboflavina, benzilpenicilina, glucoza. De asemenea, stabilitatea este slaba in solutii continand metabisulfiti ca antioxidant sau conservant. Cuprul accelereaza degradarea tiaminei.

Vitamina B12 este incompatibila cu substantele oxidante, cu cele reducatoare precum si cu sarurile metalelor grele. In solutiile care contin tiamina, vitamina B12 si alti factori ai complexului B sunt distrusi rapid de produsii de degradare ai tiaminei (concentratiile scazute de ioni de fier pot preveni acest proces). Un efect asemanator este exercitat si de catre riboflavina, mai ales daca este asociata si o expunere concomitenta la lumina. Nicotinamida accelereaza fotoliza spre deosebire de substantele antioxidante care o inhiba.

Reactii adverse:

In cazuri rare, pot sa apara reactii de hipersensibilitate (eruptii cutanate, urticarie, soc), tulburari neurologice (la doze mari de B6), hipotensiune arteriala tranzitorie. Datorita continutului de lidocaina pot apare reactii sistemice rapide, mai ales in cazul injectarii intravenoase sau in cazul injectarii in tesut puternic vascularizat. In doze mari poate determina reactii adverse ca vertij, bradicardie, obnubilare, varsaturi sau soc.

Supradozaj:

Simptome: In caz de supradozaj sunt posibile reactii sistemice. Pacientii pot manifesta vertij, greata, varsaturi, bradicardie, aritmii, obnubilare sau crampe. Tratament: Tratamentul este simptomatic si de sustinere a functiilor vitale. Nu exista antidot specific.

Pret:

 • Milgamma drajeuri cutie cu 2 blistere PVC/PVdC a cate 10 drajeuri are un pret aproximativ de 20 lei;
 • Milgamma capsule moi cutie cu 10 blistere PVC/PVdC a cate 10 capsule moi costa 85 de lei;
 • Milgamma solutie injectabila cutie cu 5 fiole din sticla bruna prevazute cu punct de rupere de 1 ml costa 22 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 9 septembrie, 2011, 2:07

18 Discutii la Milgamma

 1. marginean maria 21/05/2013 at 20:13

  buna ziua ,sotul a avut un avc ischemic si are dureri de obraz doar cand face plimbari iar cand sta culcat il lasa durerea este bine sa ia milgamma?va multumesc

  Răspunde
 2. florin 25/01/2013 at 02:55

  cu ce pot inlocui fiolele de milgamma ,am de facut tratament si nu pot face injectiile as dori ceva pastile,drajuri,capsule.au aceeasi compozitie?

  Răspunde
 3. Maria 08/10/2012 at 14:06

  Buna ziua. Imi puteti spune, va rog, daca milgamma este eficient in caz de pierdere a mirosului?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *