Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Mincortid

Mincortid

Prospect

Compozitie:

1 ml solutie apoasa injectabila contine 5 mg sau 10 mg acetat de dezoxicortona.

Actiune:

Mineralocorticoid sintetic, cu actiune medie, lipsit de orice actiune glucocorticoida. Actiunea majora se exercita in domeniul metabolismului apei si al electrolitilor: favorizeaza retentia de sodiu, cloruri si apa, intensificand totodata eliminarea potasiului. Corecteaza metabolismul hidroelectrolitic perturbat din insuficienta renala si determina cresterea tensiunii arteriale la hipotensivi.

Indicatii:

In compensarea deficitului de hormoni mineralocorticoizi: insuficienta suprarenala primara sau secundara (ca suplimentare a injectiilor cu cortizon acetat sau hidrocortizon); crize addisoniene acute, panhipopituitarism cu insuficienta mineralocorticoida, sindrom malign si forme grave ale bolilor infectioase; stari de deshidratare in hiperplazia congenitala a suprarenalelor cu sindrom de pierdere de sare.

Administrare:

Intramuscular: adulti: in situatii acute 5 sau 10 mg la fiecare 12 ore, 2 zile, apoi o data/zi in urmatoarele 2 zile, scazand in continuare la 5 mg de 2-3 ori/saptamana. Copii: in situatii acute 10 mg/m2 si zi, se repeta dupa nevoie.

Contraindicatii:

Hipertensiune arteriala, boli cardiace, edeme, scleroza cerebrala avansata, alergie specifica.

Masuri de precautie:

Corticosteroizii figureaza pe lista substantelor dopante (interzise la sportivi). Sarcina si alaptare: prudenta sau se evita in timpul sarcinii si alaptarii.

Reactii adverse:

Retentie hidrosalina cu edeme, hipertensiune arteriala, declansarea sau agravarea insuficientei cardiace; cefalee, artralgii; sindrom hipokaliemic (slabiciune musculara, paralizie); reactii alergice.

Pret:

Mincortid este disponibil in farmacii la un pret mediu de 78 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 1 martie, 2013, 14:37

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *