Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Mirtilene

Mirtilene

Prospect

Compozitie:

O capsula Mirtilene contine: Principii active: Extract uscat hidroalcoolic de Vaccinium myrtillus: 70 mg echivalent cu Antocianozide: 25 mg;  Beta-caroten: 10 mg; Alfa-tocoferol acetat: 40mg. Excipienti: Ulei vegetal de soia: 65 mg; Gelatina: 70 mg; Glicerol:27 mg; Propil p-oxibenzoat: 0,2 mg; Etil p-oxibenzoat: 0,3 mg; Oxidferic negru: 0,9 mg; Oxid feric rosu: 0,4 mg.

Actiune terapeutica:

Fiecare capsula de Mirtilene Sifi contine 25 mg de antocianozida extrasa din afine negre (Vaccinium myrtillus), 10 mg de beta-caroten (provitamina A) si 40 mg de alfa-tocoferol acetat (vitamina E). Antocianozidele extrase din afine negre sunt responsabile pentru culoarea rosu-violet si albastru prezenta in flori si in coaja unor fructe. Ele sunt incluse in clasa flavinelor in grupul Vitaminei P.

Antocianozidele sunt substante foarte solubile, caracterizate printr-o intensa culoare rosu-violet sau albastru, o mare stabilitate dupa extractie si nu prezinta toxicitate nici la doze foarte mari. Interesul privind folosirea lor in terapia oculara, in special in asociatie cu beta-caroten (pro-vitamina A) si alfa-tocoferol acetat (vitamina E), a crescut dupa ce s-a observat imbunatatirea curbei de adaptare retiniana dupa administrare orala.

Antocianozidele asociate cu beta-caroten si alfa-tocoferol acetat produc cresterea rezistentei capilare conjunctivale, precum si scaderea permeabilitatii capilare, fapte confirmate de studiile clinice. Din motivele mentionate mai sus, asociatia antocianozidelor din Vaccinium myrtillus cu beta-caroten si alfa-tocoferol acetat constituie un suport real in terapia oculara, in special daca tratamentul este urmat o perioada mai indelungata.

Indicatii:

Fragilitate capilara. Afectarea permeabilitatii capilare. Dezordini vasculare retiniene. Miopie forte. Hemeralopie dobandita. Adaptare insuficienta la vederea scotopica si mezopica. Oboseala vizuala.

Contraindicatii:

Produsul este contraindicat la pacientii cunoscuti cu hipersensibilitate in antecedente la oricare dintre componentele sale.

Precautii:

A nu se lasa la indemana copiilor.

Mod de administrare:

Se administreaza oral, 4-6 capsule/zi, dupa sfatul medicului.

Pret:

Mirtilene Sifi costa aproximativ 50 de lei, iar Mirtilene Puro are un pret aproximativ de 25 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:33

Un comenentariu la Mirtilene

  1. Alina 14/07/2012 at 11:41

    Buna, ma numesc Alina am 15 ani si de curand am efectuat un control oftalmologic. Nu am avut nevoie de ochelari, in schimb mi s-au prescris niste vitamine “Mirtilene Puro”. Am inteles ca sunt foarte bune insa pe timpul administrarii pot lua in greutate deoarece este un supliment alimentar. Mi-as dori sa aflu daca este adevarat si daca as putea face ceva pentru a ramane la o greutate stabila pe timpul administrarii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *