Prima Pagina » Medicamente » Medicamente M » Mizollen

Mizollen

Prospect

Compozitie

Mizolastin 10 mg. Excipienti q.s.p. un comprimat.

Actiune terapeutica

Mizollen este destinat suprimarii efectelor diferitelor alergii, ca spre exemplu roseli ale pielii, prurit (mancarimi), iritatii ale ochilor. Mizollen nu provoaca somnolenta si nici scaderea atentiei.

Indicatii

Tratamentul simptomelor “guturaiului de fan”, ale guturaiurilor alergice in general, ale conjunctivitei alergice, precum si ale urticariei cronice.

Mod de administrare

Adulti, persoane in varsta si copii peste 15 ani: 1 comprimat pe zi. Inghititi comprimatul, fara sa-l sfaramati, cu suficient de multa apa. Nu are importanta daca medicamentul se administreaza in timpul mesei sau intre mese, caci eficacitatea sa nu este afectata de ingerarea simultana a alimentelor. Nu se mareste doza decat cu recomandarea medicului.

Contraindicatii

Hipersensibilitate la mizolastin sau la unul dintre excipienti; sarcina sau tratament de fertilizare; alaptare; tratament cu ketoconazol sau eritromicina; copii sub 15 ani.

Precautii

Efecte asupra capacitatii de conducere si de utilizare a masinilor: Nu diminueaza capacitatea de munca sau aptitudinea de a conduce sau de a actiona masini. Este necesar, totusi, ca in cazul tuturor medicamentelor, ca la inceputul tratamentului, in timpul conducerii sau actionarii masinilor sa se dea o mai mare atentie pentru a fi convins ca pacientul dispune de toata capacitatea.

Interactiuni medicamentoase

A se evita tratamentul simultan cu ketoconazol sau eritromicina.

Reactii adverse

Efectele secundare cel mai des invocate sunt, in ordinea descrescatoare a frecventei: dureri de cap, rar somnolenta, lipsa de energie, sporirea poftei de mancare, usoare tulburari digestive, senzatie de uscaciune a gurii sau a gatului.

Pret

Mizollen este disponibil in farmacii la un pret mediu de 75 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 18 decembrie, 2018, 2:19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *