Prima Pagina » Stiri » Munca stresanta de la birou te predispune la aparitia unor boli

Munca stresanta de la birou te predispune la aparitia unor boli

Munca stresanta de la birou te predispune la aparitia unor boli

Statul pe scaun timp indelungat afecteaza masa musculara, articulatiile si coloana vertebrala. Problemele olfactive, stresul si obezitatea fac parte si ele din riscurile meseriei. Medicii avertizeaza ca persoanele care lucreaza intr-o mare corporatie sunt mult mai bolnavicioase decat cele care isi desfasoara activitatea in aer liber. Munca la birou prezinta multe riscuri atunci cand vine vorba de sanatate. Lipsa aerului, ventilatiile artificiale, faptul ca timp de opt ore isi desfasoara activitatea in pozitia de sezut afecteaza intregul organism.

  • Bolile musculare si articulare sunt provocate de pozitia rigida a spatelui si a bratelor. Pozitiile statice solicita masa musculara, iar riscul de tasare a coloanei este destul de ridicat. Din pacate, tendinta persoanei care lucreaza este de a se apleca asupra foii pe care noteaza sau de a se intinde spre calculator. Pentru diminuarea riscului, specialistul recomanda cat mai multa miscare in timpul liber.
  • Tulburarile de vedere apar din cauza statutul indelung in fata unui monitor. Atunci cand nu mai vedem clar, cand avem senzatia ca ne «fug literele», ne doare capul si nu mai putem sa ne concentram, e semn ca ochii au obosit.  Persoanele care lucreaza zilnic opt ore la calculator se confrunta cu fenomenul ochilor uscati. Aceste persoane trebuie sa utilizeze lacrimi artificiale pentru a-si descongestiona ochii. Aproximativ 10-15 minute de pauza la doua ore de lucru la calculator, o distanta de cel putin 50 de centimetri intre monitor si ochi si picaturi la indemana – acestea sunt sfaturile medicilor oftalmologi pentru combaterea oboselii oculare.
  • Lucrul la birou creste predispozitia spre obezitate. Persoanele care lucreaza intr-o corporatie nu au timp sa gateasca dimineata pentru a-si lua pachetel la munca, iar seara sunt mult prea obosite pentru a pregati ceva cald. Pentru ei, res­taurantele de tip fast-food reprezinta principala sursa de hrana. Activitatea statica creste pofta de mancare, de aceea persoanele care lucreaza la birou au tendinta de a manca tot timpul.
  • Nevrozele, psihozele si chiar depresiile sunt afectiuni tot mai raspandite in randul persoanelor care isi desfasoara activitatea intr-un spatiu inchis. Atunci cand lucrezi intr-un birou, totul te poate deranja: colegii si chiar seful. Pentru a preveni nevrozele, este indicat sa invatam sa ne integram, sa ne autocontrolam.
  • Afectiunile respiratorii sunt provo­cate din cauza aparatului de aer conditionat. Aceste aparate contin foarte mul­ti microbi care ataca sistemul respirator. Riscul aparitiilor pneumoniilor micotice este destul de ridicat. Rinita alergica si alte forme de alergii sunt tot mai des intalnite in randul persoanelor care lucreaza intr-o corporatie.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 8 martie, 2013, 11:44

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *