Prima Pagina » Simptome » Simptome N » Nas Infundat

Nas Infundat

Simptom

Definitie:

Nas infundat,  imposibilitatea de a respira fara efort pe nas.

Manifestari:

Nasul infundat este un simptom medical foarte frecvent. Un nas infundat inseamna congestie nazala sau o obstructie care determina dificultate la respiratie. In majoritatea cazurilor, un nas infundata este numai o usoara neplacere. Alte cauze ale obstructiei nazale sunt polipii nazali, tumorile, vegetatiile adenoide si corpii straini intranazali.

Cauze:

  • Raceala, infectie virala de tract respirator superior;
  • Deformarile nasului si septului nazal (peretele despartitor cartilaginos si osos al celor doua cavitati nazale) sunt de obicei datorate unei lovituri. Lovitura s-ar putea sa fi fost cu ani in urma, chiar din copilarie. Deformarile nazale, precum devierea de sept, sunt probleme indeajuns de obisnuite. Devierea poate, de asemenea, produce sangerari nazale sau sinuzite. Pentru multi, un sept deviat pune putine probleme. Totusi, daca deformarea face respiratia dificila, rezolvarea poate fi o procedura chirurgicala. Operatia, numita septoplastie, realiniaza septul;
  • Alergiile. Rinita alergica (inflamatie nazala datorata alergiilor) este termenul medical pentru febra de fan, febra de trandafir, febra de iarba si alte alergii sezoniere. Reactia alergica este un raspuns inflamator la anumite substante straine care patrund in nas, cum ar fi polenul, mucegaiul sau praful de casa;
  • Rinita vasomotorie. Aceasta forma de inflatie este deseori episodica si asociata cu factorii declansatori, precum fumul, aerul conditionat sau o exersare viguroasa.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 9 februarie, 2020, 16:53

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *