Prima Pagina » Medicamente » Medicamente N » Nicolen

Nicolen

Prospect

Compozitie:

Nicolen granule continand: alginat de sodiu 5 g, fosfat de aluminiu gel 10 g, trisilicat de magneziu 10 g, nipagin 0,01 g, galben de tartrazina 0,05 g, aroma orange 0,3 g, PVP K3 3 g, glucoza monohidrat ad 100 g.

Actiune farmacoterapeutica:

Nicolen este un protector al mucoasei gastrice si duodenale, cu proprietati adsorbante fata de bacterii, virusuri, toxine, gaze provenite din fermentatie sau putrefactia intestinala, precum si fata de radionuclizii proveniti din contaminari accidentale. Preparatul are si un usor efect antiacid. Granulele in prezenta lichidului (apa, suc gastric etc.) formeaza o solutie coloidala cu o mare putere de aderare la mucoasa gastrica si duodenala, asigurand un pansament protector al mucoasei timp de 2-3 ore de la ingerare. Produsul nu se absoarbe, nu provoaca secretie reactiva de acid clorhidric, nu produce constipatie si nu coloreaza fecalele.

Indicatii:

Gastrite hiperacide, ulcer gastric sau duodenal (chiar in cazuri cu hemoragii digestive), esofagite de reflux, enterocolite, colopatii, sigmoidite, rectite, intoxicatii prin ingerari de substante toxice, contaminari accidentale cu radionuclizi.

Contraindicatii: Diabet zaharat (datorita continutului de glucoza al produsului).

Mod de administrare:

Produsul se administreaza ca atare sau diluat: 1 pachet sau 2 lingurite la 200 ml lichid (apa, ceai). Doza uzuala este de 5 g granule (1 pachet sau 2 lingurite) de 2-3 ori pe zi intre mese. In faza acuta a ulcerelor se administreaza 1 pachet (2 lingurite) la 2-3 ore. O cura dureaza 15-30 zile. In intoxicatiile prin ingestie de substante toxice sau caustice se pot administra 6-10 lingurite (3-5 pachete) dizolvate in apa.

Forma de prezentare: Cutii cu 10 pachete a 5 g produs. Borcane a 100 g produs.

Pret:

Nicolen este disponibil in farmacii la un pret mediu de 11 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 7 noiembrie, 2011, 11:13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *