Prima Pagina » Medicamente » Medicamente N » Nidoflor

Nidoflor

Prospect

Nidoflor este indicat in intertrigo de natura microbiana, candidozica sau mixta, perionichii si dermite alergice de contact, microbiene sau candidiene.

Nidoflor crema contine: la 100 g de crema:

 • Nistatina 10.000.000 UI;
 • Neomicina sulfat 0,382 g;
 • Triamcinolon acetonid 0,100 g;
 • Lanette N 16,000 g;
 • Eutanol G 4,000 g;
 • Glicerina 12,000 g;
 • Nipagin 0,150 g;
 • Nipasol 0,050 g;
 • Apa demineralizata 63,988 g.

Actiune terapeutica:

Nistatina este un antibiotic fungistatic si fungicid, lipsit de activitate antibacteriana. Este activ fata de candida albicans, Coccidioides immitis, Cryptococcus neoformans, Histo-plasma capsulatum, unele blastomicete si Sporotrichum. In terapeutica se foloseste, in principal, impotriva candidozelor, curativ si profilactic.

Neomicina este un antibiotic activ fata de diferite tulpini de germeni grampozitivi si gramnegativi: Staphylococus aureus (inclusiv tulpinile rezistente la alte antibiotice), streptococcus pneumoniae si pyogenes, escherichia coli, Klebsiella, haemophilus influenzae, Salmonella typhi, Shigella si mycobacterium tuberculosis (inclusiv tulpinile rezistente la streptomicina); este inconstant, activ fata de Proteus vulgaris, pseudomonas aeruginosa, spirochete, actinomicete si Entamoeba hystolytica.

Nu are actiune antivirala. Triamcinolon acetonid este un glucocorticoid de sinteza pentru uz topic, cu actiune antiinflamatoare, antipruritica, antialergica. Normalizeaza procesul de keratinizare.

Doze si mod de administrare:

Se aplica de 2-3 ori pe zi un strat subtire de crema pe zona cutanata lezata masand usor regiunea pentru a favoriza patrunderea cremei.

Contraindicatii:

Tuberculoza si virozele cutanate (inclusiv herpesul simplu, vaccina si varicele); cazurile de sensibilizare la oricare din componentele cremei.

Masuri de precautie:

Daca, in cursul unor tratamente prelungite, se produce o suprainfectie cu germeni rezistenti la neomicina, se impune suprimarea aplicarii cremei si instituirea unei antibioterapii adecvate. La gravide nu se recomanda aplicarea cremei pe suprafete cutanate intinse, timp prea indelungat.

Pret:

 • Nidoflor unguent are un pret aproximativ de 9 lei;
 • Nidoflor crema 15g costa 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 25 noiembrie, 2011, 13:53

Un comenentariu la Nidoflor

 1. radu erika 04/03/2013 at 19:19

  am tenul foarte uscat. Pe frunte,la sprincene, în jurul nasului, după urechi am coji. Vă rog sa-mi recomandați ceva care dă rezultate. Eu am încercat diverse creme dar degeaba.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *