Prima Pagina » Medicamente » Medicamente N » Nitrat de Argint

Nitrat de Argint

Nitrat de argint

Prospect

Indicatii:

Substanta chimica folosita pentru proprietatile sale antiseptice, astringente, caustice. In concentratii de 0,5% este bacteriostatic, iar in concentratie de 10% este bactericid. Activ impotriva S. aureus, S. epidermidis, Pseudomonas aeruginosa. In concentratii de 0,5%, in comprese umede, se aplica pe leziuni cutanate zemuinde, infectate (arsuri, ulcere, eczeme). In concentratii de 40% in solutie alcoolica, este utila in foliculitele severe.

Compozitie:

Nitratul de argint are formula chimica Ag NO3 (latina Lapis infernalis „piatra iadului”) este o sare a acidului azotic, compusa dintr-un cation de argint Ag+ si un anion de azotat NO-3. In stare de solutie apoasa trebuie manipulat cu multa grija deoarece ataca pielea si hainele, innegrindu-le. Nitratul de argint se mai numeste si „azotat de argint”.

Nitratul de argint este utilizat in profilaxia oftalmiei gonococice la nou-nascut (instilatii in sacul conjunctival). Sub forma solida (creioane) se foloseste pentru cauterizari (veruci, plagi mucoase, distrugerea tesutului de granulatie exuberant din cursul vindecarii plagilor) sau ca hemostatic in sangerarile postcuretaj.

Pret:

Nitratul de Argint este disponibil in farmacii la un pret mediu de8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 21 iulie, 2019, 13:32

5 Discutii la Nitrat de Argint

 1. aaaa 06/06/2017 at 05:49

  Am avut un neg de f. multi ani si nu scapam de el cu nimic; am incercat rostopasca, azotat de argint, solutii din farmacie-nimic…pana cand am incercat cu acid acetic glacial, cateva picaturi…si gata, s-a rezolvat. Deci,CATEVA PICATURI DE ACID ACETIC GLACIAL, este verificat, vreau sa stie si altii…

  Răspunde
 2. cristi 08/09/2013 at 22:27

  buna ziua,

  cu aceeasi problema, ne confruntam si noi,
  animalul ( vaca ), este gestanta , nu stiu daca este tocmai indicat tratamente cu antibiotice.
  cautam o solutie prin care sa rezolvam problema, dar sa nu afectam gestatia.
  Multumesc,

  Răspunde
 3. Lydy 21/06/2013 at 12:15

  nu gasesc la nicio farmacie in Hunedoara Nitrat de Argint, se poate da comanda pe internet? Multumesc!

  Răspunde
  • Alexandra 22/07/2016 at 11:28

   am cumparat eu de la farmacia lui Belu…acolo gasesti si e ieftin

   Răspunde
 4. nicu52 25/03/2013 at 17:24

  cu multa stima va rog da-tim si mie un tratament la o vaca are pe uger si pe sub burta niste negi mari si uriti de culoare roscata si rotunzi la baza si daca nitratul de argint este bun

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *