Prima Pagina » Medicamente » Medicamente N » Nitropector

Nitropector

Prospect

Compozitie:

1 comprimat contine 200 mg tetranitrat de pentaeritril 10% intr-un amestec de amidon si lactoza.

Actiune:

Pentaeritril tetranitrat este un antianginos cu durata lunga de actiune. Antianginos din grupa nitratilor organici, produce vasodilatatie prin relaxarea fibrelor musculare, scade rezistenta vasculara (in special in sectorul venos), pre- si postsarcina, tensiunea parietala miocardica, si creste circulatia coronariana. Ca si alti nitrati, acest produs amelioreaza aportul si consumul miocardic de oxigen. Dupa administrare, actiunea se instaleaza in 30-60 minute si dureaza aprox. 4-5 ore.

Indicatii:

Tratamentul anginei pectorale; proflaxia crizelor anginoase; profilaxia infarctului miocardic; convalescenta infarctului miocardic.

Administrare:

In general, in tratamentul de lunga durata, se vor administra oral 20 mg (1 tableta) de 3-4 ori/zi. Daca este necesar, dozajul poate fi crescut pana la 40 mg (2 tablete) de 4 ori/zi.

Contraindicatii:

Alergie sau intoleranta, hipotensiune marcata si insuficienta circulatorie acuta, infarct acut de miocard cu presiune de umplere mica, anemie severa, traumatisme cerebrale, hemoragie cerebrala.

Masuri de precautie:

Prudenta in glaucomul cu unghi inchis, hipotiroidism, hipotermie, malnutritie, boli hepatice si renale grave.Sarcina si alaptare: se va administra cu prudenta in sarcina si alaptare. Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: prudenta la soferi si la cei ce folosesc masini.

Reactii adverse:

Uneori congestia pielii, cefalee, ameteli, tahicardie, tulburari digestive; rareori hipotensiune severa, greata, voma, diaree, slabiciune, neliniste, paloare, transpiratie (favorizate de alcool). Poate dezvolta toleranta (se exclude doza de seara, se intrerupe temporar tratamentul).

Pret:

Nitropector comprimate 20 mg cutie cu 3 blistere Al/PVC de 10 comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 6 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 21 februarie, 2013, 16:50

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *