Prima Pagina » Corpul Uman » Organele Genitale la Sexul Masculin

Organele Genitale la Sexul Masculin

La barbati, organele genitale sunt scrotul si penisul, situate in exteriorul corpului, si glanda prostatica, veziculele seminale si diferitele conducte ale tractului genital care sunt situate in interiorul cavitatii abdominale. Aparatul genital masculin este proiectat pentru producerea spermatozoizilor si pentru fecundare.

Penisul are un conduct central – uretra – de-a lungul caruia se scurge urina sau lichidul seminal in timpul actului sexual. Uretra se intinde de la vezica urinara, unde este depozitata urina, pana la ostiul uretral extern, situat la nivelul glandului. Sperma patrunde in uretra in timpul actului sexual prin intermediul unor ducte seminale sau vase deferente care se deschid in ea dupa emergenta din vezica. Un inel muscular strans la nivelul colului vezical mentine pasajul inchis, astfel incat urina este eliminata doar atunci cand este nevoie.

Penisul este situat, in mod normal, anterior fata de scrot, o punga tegumentara ce contine testicule, intr-o stare flasca. Lungimea lui variaza intre 6-12 cm. In timpul stimularii sexuale, devine turgescent si intra in erectie, de obicei cu varful in sus. Atunci atinge o lugime de 10-12 cm. Glandul penisului este cea mai sensibila arie. Santul care separa glandul de corpul penisului este santul coronar; cea mai mare parte a penisului este corpul sau, iar zona in care se conecteaza de abdomenul inferior se numeste radacina.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 16 noiembrie, 2011, 0:41

Un comenentariu la Organele Genitale la Sexul Masculin

  1. ibanescu 21/12/2014 at 16:14

    Daca ,,stie cineva efectele medicamentelor .ptr. marirea penis ,,,si anume ,,medicam. Dr.max…. Poate fi ceva adevarat sau numai ,,abureli ????

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *