Prima Pagina » Sanatate A-Z » Fiziokinetoterapie » Originea Apelor Minerale

Originea Apelor Minerale

Originea Apelor Minerale

Apele minerale sunt ape naturale, folosite in cura externa sau interna, ca tratament. O apa minerala contine diferite substante ca: saruri, elemente chimice (de exemplu Fe sau gaze) intr-o anumita concentratie, de unde si varietatile de ape minerale. Totusi, sunt anumite conditii pe care trebuie sa le indeplineasca o apa ca sa fie minerala, si anume: sa aiba minimum 1 g%o saruri; sa contina elemente chimice cu mare actiune (Fe, I, As), in anumite cantitati; sa contina anumite gaze (CO2, SH2, emanatii radonice) de asemenea in anumite proportii; sa izvorasca la o temperatura de cel putin 20°.

Izvoarele vadoase sunt cele ce provin din precipitatiile atmosferice. Apa patrunde in profunzimea solului, dizolva diferitele elemente continute in rocile permeabile, sau patrunde prin fisuri sau falii ale scoartei pamantului, realizandu-si gradul de mineralizare si circuland subteran. CO2 din atmosfera mareste aceasta calitate dizolvanta a apei. Majoritatea apelor minerale din tara noasta sunt de origine vadoasa.

Izvoarele juvenile provin din apa de condensare vulcanica. Ele sunt la mari adancimi. Noi nu avem in tara asemenea izvoare, care se gasesc in preajma muntilor vulcanici. Izvoarele mixte sunt izvoarele juvenile amestecate cu apa de infiltratie. Apele veterice sunt panze de apa inchistate, aflate in vecinatatea zonelor petrolifere sau in gaz metan. Au un continut sarat, iodurat si se gasesc la noi in Transilvania si regiunea subcarpatica.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 5 martie, 2013, 9:41

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *