Prima Pagina » Medicamente » Medicamente O » Oscillococcinum

Oscillococcinum

Prospect

Oscillococcinum este un remediu homeopatic excelent, pe care medicii il recomanda la primele semne de debut ale fenomenelor gripale. Pentru prevenirea acestora exista vaccinuri.

Acest punct de vedere nu coincide cu cel al firmelor de medicamente homeopatice, care recomanda acest preparat, sistematic, dupa niste scheme cu pretentii exagerate. Trebuie stiut ca homeopatia a aparut datorita unor fapte de observatie potrivit carora administrarea repetata a unei aceleiasi substante, la un om sanatos, a indus tablouri de boli. Administrarea oricarei substante prea des, chiar si a remediilor homeopatice – daca remediile acelea nu au o indicatie majora – pot determina, deci, reactii inutile, adverse. De aceea multi medici homeopati privesc cu circumspectie astfel de fenomene posibile si prefera administrarea remediilor numai atunci cand trebuie si cat trebuie. In schimb, daca vrem sa prevenim cu adevarat, in homeopatie, preferam sa recomandam organismelor mai slabite, mai ales copiilor care racesc des, remedii care stimuleaza imunitatea lor naturala si care pot conferi o rezistenta crescuta in fata agresiunilor de tip sezonier sau epidemic.

Prezentare:

Doza intraga de aproximativ 1g. Flacon de 3 si 6 tuburi-doza.

Mod de intrebuintare:

Se tine sub limba pana la topire continutul unui tub-doza. Pentru sugari se lasa continutul unui tub-doza sa se topeasca in putina apa si se administreaza cu lingurita sau biberonul. Se ia Oscillococcinum cu un sfert de ora inaintea mesei sau la ora dupa aceasta. Oscillococcinum va fi cu atat mai eficace cu cat este luat mai devreme, odata cu primele simptome de stare gripala, actionand astfel mai rapid.

Mod de administrare:

Posologia variaza in functie de momentul la care se intervine in evolutia bolii.

Tratament preventiv: se ia o doza pe saptamana in perioada de expunere gripala.

Stare gripala incipienta: se ia o doza cat mai devreme posibil eventual repetati tratamentul de 2 sau 3 ori din 6 in 6 ore.

Stare gripala declarata: se ia cate o doza dimineata si seara timp de 1 pana la 3 zile. Daca simptomele persista si dupa 3 zile, consultati medicul.

Pret:

Oscillococcinum este disponibil in farmacii la un pret mediu de 16 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 24 noiembrie, 2011, 15:00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *