Prima Pagina » Medicamente » Medicamente O » Osteo D

Osteo D

Prospect

Osteo D se prizinta sub forma de capsule moi 0,25 g, 0,50 g; ct.  1 fl.  30 sau 100 capsule

Indicatii:

Osteo D este indicat in tratamentul hipocalcemiei la pacientii sub dializa cronica renala, in osteoporoza postmenopauzala stabila; osteodistrofie de origine renala, hipoparatiroidism postchirurgical; hipoparatiroidism idiopatic; pseudohipoparatiroidism; rahitism dependent de vitamina D; rahitism hipofosfatemic vitamino-D-rezistent.

Dozare si mod de administrare:

0,25-0,5 g/zi. in cazul aparitiei hipercalcemiei se opreste imediat tratamentul.

Contraindicatii:

Hipercalcemie sau intoxicatie cu vitamina D. Nu se vor mai administreaza alte forme de vitamina D. Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului. Femei care alapteaza.

Atentionari:

Dozele excesive induc hipercalcemia uneori asociata cu hipercalciurie. Prudenta la pacientii digitalizati si la cei cu rahitism vitamino-D-rezistent. Atentie in cazul asocierii cu: preparate care contin calciu, diuretice tiazidice, corticosteroizi, magneziu, agenti care chelateaza fosfatul, inductori enzimatici, colestiramina. Precautie la femei insarcinate.

Reactii adverse:

Simptome precoce: slabiciune, cefalee, somnolenta, anorexie, greturi, uscarea gurii, constipatie, dureri musculare si osoase, gust metalic in gura. Simptome tardive: poliurie, polidipsie, deshidratare, pierdere in greutate, conjunctivite, pancreatita, fotofobie, rinoree, prurit, hipertermie, scaderea libidoului, cresterea uremiei, albuminurie, hipercolesterolemie, cresterea transaminazelor serice, aparitia calcifierilor ectopice, aritmii cardiace. Rar: dureri osoase la locul injectarii, distrofie, tulburari senzoriale, apatie, oprirea cresterii, infectii urinare.

Pret:

Osteo D este disponibil in farmacii la un pret mediu de 30 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 25 noiembrie, 2011, 20:32

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *