Prima Pagina » Medicamente » Medicamente O » Oxsoralen Contraindicatii

Oxsoralen Contraindicatii

Oxsoralen este contraindicat in cazurile de hipersensibilitate la psoralene; insuficienta hepatica sau renala severa; maladii care provoaca hipersensibilitate la lumina: porphyria cutanea tarda, porphyria variegata, protoporphyria erythropoetica, xeroderma pigmentosum, fotodermatoze polimorfice; lupus eritematos; albinism; melanom invaziv sau carcinoame ale pielii cu celule scuamoase; tratament simultan cu citostatice sau radiatii ionizante; copii sub 12 ani; perioadele de sarcina si lactatie.

Oxsoralen contraindicatii relative: expunere in prealabil la alti factori de risc, cum ar fi gudronul, tratamentul cu preparate de arseniu, radiatii UV-B sau X. Daca este posibil se evita terapia PUVA in cazul acestor factori de risc. Se recomanda atentie marita la: pacienti tineri, pacienti cu piele de tip I sau II, pacienti cu tumori cutanate in antecedente.

La acesti pacienti, aplicarea terapiei PUVA se va face cu multa prudenta. carcinom spinocelular si bazocelular, melanoza Dubreuilh, leucodermie cu etiologie infectioasa. Pe parcursul tratamentului PUVA este absolut necesar ca segmentele afectate ale tegumentului sa fie acoperite inainte de iradiere. herpes simplex; absenta cristalinului, cataracta, corioretinita, glaucom; tulburari cardiace si circulatorii (cand perioadele de iradiere sunt indelungate se prefera pozitia culcat pentru pacient).

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 11 ianuarie, 2019, 16:49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *