Prima Pagina » Medicamente » Medicamente P » Panadol Baby

Panadol Baby

Prospect

Substanta activa din Panadol Baby este paracetamolul. Excipienti:  acid malic, azorubina (E 122), guma xantan, maltitol lichid, aroma de capsuni, sorbitol lichid (cristalizabil), nipasept sodic, sorbitol, acid citric anhidru, apa purificata.

Panadol pentru sugari si copii calmeaza durerile care insotesc aparitia dintilor, durerile de gat, reduce febra adesea asociata cu raceala, gripa si bolile infectioase ale copilariei, ca varsatul de vant, tusea convulsiva, pojarul si oreionul. Se recomanda sugarilor si copiilor pana la varsta de 12 ani, dar nu se va administra sugarilor sub varsta de 3 luni fara avizul medicului. Recomandari privind administrarea: O lingura de dozare este inclusa in interiorul ambalajului.

Indicatii:

Panadol Baby este recomandat pentru tratamentul simptomatic eficace al durerilor din perioada eruptiei dentare si a altor dureri dentare, al durerilor in gat, pentru tratamentul simptomatic al febrei asociate racelii si starilor gripale, bolilor infectioase ale copilariei, de exemplu pojar, tusea convulsiva, oreion si varsat de vant.

Panadol Baby este o suspensie orala cu gust placut de capsuni, fara zahar sau alcool ce contine paracetamol. Acesta este un analgezic (combate durerea) si antipiretic (reduce febra). Panadol Baby nu irita stomacul si este usor de administrat.

Contraindicatii:

Nu utilizati Panadol Baby daca:

 • aveti hipersensibilitate (alergie) la paracetamol sau la oricare din excipientii produsului;
 • suferiti de o afectiune severa a ficatului;
 • luati concomitent si alte medicamente continand paracetamol.

Aveti grija deosebita cand administrati Panadol Baby daca:

 •  copilul sufera de afectiune severa hepatica sau renala;
 •  copilul are intoleranta la unele categorii de glucide deoarece contine maltitol si sorbitol;
 •  i se administreaza copilului si alte medicamente.

Panadol Baby nu trebuie administrat copilului mai mult de 3 zile fara recomandarea medicului. In cazul copiilor nascuti prematur si in particular al celor mai mici de 3 luni, produsul se administreaza numai la recomandarea medicului.  Daca simptomele persista, adresati-va medicului. Nu lasati medicamentul la indemana sau vederea copiilor.

Mod de administrare:

Greutate / Varsta / Doza (ml) pentru o administrare

6-8 kg / 3-6 luni / 4,0

8-10 kg / 6-12luni / 5,0

10-13 kg / 1-2 ani / 7,0

13-15 kg / 2-3 ani / 9,0

15-21 kg / 3-6 ani / 10,0

21-29 kg / 6-9 ani / 14,0

29-42 kg / 9-12ani / 20,0

Localizati doza necesara in tabel in functie de greutatea copilului. Alternativ, daca nu stiti cu siguranta greutatea copilului, va puteti orienta dupa varsta. Folositi seringa dozatoare, introduceti-o in sticla si trageti suspensia pana la nivelul liniei indicatoare corespunzatoare. Daca este necesara o doza mai mare de 8 ml, repetati procedura. Dupa utilizare, seringa trebuie spalata in apa calda si uscata.

Doza poate fi repetata la fiecare 4 ore, la nevoie. Nu se administreaza mai mult de 4 doze in 24 de ore. Panadol Baby nu se administreaza mai mult de 3 zile fara recomandarea medicului.  Daca simptomele persista, solicitati consult medical.

Nu se administreaza copiilor sub 3 luni fara recomandarea medicului. Daca sugarul s-a nascut prematur sau daca este mai mic de 3 luni, solicitati consult medical inainte de administrare. Daca ati uitat sa administrati o doza la timpul potrivit nu va ingrijorati. Administrati urmatoarea doza imediat, iar dupa 4-6 ore reluati tratamentul obisnuit.

Reactii adverse:

Efectele adverse ale paracetamolului sunt rare, dar pot aparea reactii de hipersensibilitate, inclusiv eruptie cutanata. Cele mai multe raportari de reactii adverse sunt legate de administrarea de supradoze de paracetamol. Au fost inregistrate cazuri izolate de afectare hematologica cu aparitia de vanatai sau sangerari neasteptate. Utilizarea pe termen lung a preparatelor cu paracetamol poate determina afectarea ficatului si/sau rinichiului. Daca observati oricare alt efect advers nementionat in acest prospect, va rugam informati medicul sau farmacistul dumneavoastra.

A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Nu utilizati Panadol Baby dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.). Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Nu sunt necesare conditii speciale de pastrare. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Interactiuni:

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca copilul a luat sau ia orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Efectele altor medicamente pot fi modificate sau aceste medicamente pot modifica efectele Panadol Baby, daca acestea sunt administrate concomitent, in acest caz, medicul dumneavoastra poate schimba tratamentul sau instructiunile de dozare.

 Informati medicul dumneavoastra daca copilul a luat sau ia unul din urmatoarele medicamente:

 •  metoclopramid sau domperidon utilizate pentru tratamentul senzatiei de greata sau varsatura;
 •  colestiramina (pentru tratamentul hipercolesterolemiei);
 •  barbituricele (somnifere);
 •  antidepresivele triciclice;
 •  anticonvulsivante;
 •  diflunisalul sau alte antiinflamatoare nesteroidiene;
 •  probenecidul (medicament folosit pentru scaderea acidului uric);

Pot sa apara valori fals scazute ale testului pentru glicemie prin metoda oxidaze/peroxidaze si o crestere falsa a valorilor acidului uric seric determinat prin testul fosfotungstic.

Atentionari speciale:

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor. Paracetamolul nu afecteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Nu este cazul, deoarece produsul este destinat uzului pediatric, la copiii cu varsta intre 2 luni-12 ani.

Supradozaj:

Daca administrati mai mult decat trebuie din Panadol Baby. Supradoza de paracetamol poate determina insuficienta hepatica. Daca dumneavoastra credeti ca copilul a luat mai mult decat doza recomandata, va rugam solicitati consult medical, chiar daca copilul se simte bine.

Pret:

Panadol Baby and Infant suspensie orala este disponibil in farmacii la un pret mediu de 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 28 noiembrie, 2011, 17:38

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *