Prima Pagina » Sanatate A-Z » Dermatologie » Pemfigoid bulos

Pemfigoid bulos

Pemfigoid bulos

Pemfigoidul bulos este o maladie buloasa cu localizare subepidermica a bulei si cu evolutie benigna, comarativ cu pemfigusul.

Intereseaza in special varstnicii, cu leziuni buloase in piele sanatoasa sau eritematoasa. Bulele sunt in tensiune, cu semnul Nikolsky negativ. IFD prezinta o fluorescenta lineara, intensa si continua a membranei bazale in IgG +/– C3.

Deoarece autoanticorpii se leaga de antigenele pemfigoidului bulos de tip 1 si 2, activand complementul pe cale clasica cu chemotactism pozitiv pe leucocite, se produce o degranulare mastocitara cu eliberare de eozinofile. Scopul tratamentului este acela de a bloca productia de autoanticorpi, prin: corticoizi in doze mici, imunosupresoare foarte rar, dapsona, sulfapiridina, ca blocante ale elementelor inflamatorii.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 8 noiembrie, 2018, 3:09

2 Discutii la Pemfigoid bulos

 1. Alexandru 03/05/2013 at 17:19

  Am aflat ca o persoana cu pemfigoid bulos s-a tratat cu citostatice.
  Este eficient asemenea tratament?

  Răspunde
 2. matei constantin 05/03/2013 at 19:00

  va rog sa ne dati cateva sfaturi privind boala pemfigoid bulos! mama a fost diagnosticata cu aceasta boala! satrea ei nu este prea buna, daca se poate sa ne spuneti cat de grea este boala si la ce asa ne asteptam care pot fi urmarile acestei boli si daca se poate sa ne spuneti dupa cat timp inepe sa se vada rezultatul tratamentului , VA MULTUMESC §

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *