Prima Pagina » Sanatate A-Z » Stomatologie » Periajul corect al dintilor

Periajul corect al dintilor

Periajul corect al dintilorPeriajul dintilor este cel mai important element profilactic. Pentru rezultate optime trebuie sa avem in vedere anumite elemente, cum ar fi:

Periuta de dinti

Periuta de dinti trebuie sa fie alcatuita din peri moi, din nailon, cu fire rotunjite la capete, pentru a se evita iritarea dintilor si a gingiilor.
Cel mai bine este ca dintre cele trei oferte de periute de dinti de pe piata – hard, medium si soft – sa o alegi pe cea cu indicatorul medium.
Daca periuta este prea tare va rani gingiile, iar daca este prea moale nu curata eficient dintii. Periuta trebuie schimbata la un interval de aproximativ 3 luni.

Cum executati periajul

Este obligatoriu sa te speli pe dinti dimineata si seara, sa iti clatesti gura dupa fiecare masa si o data la 6 luni, sa iti faci un control stomatologic pentru a depista orice carie in faza incipienta.
Dar cum se periaza corect dintii? Iata cateva linii ce trebuie urmate:

  • aseaza periuta de-a lungul gingiei, in unghi de 45 grade fata de dinti – perii trebuie sa atinga atat gingia, cat si suprafata dintilor;
  • periaza cu blandete suprafata exterioara a 2-3 dinti, descriind o miscare dinspre gingie spre dinte;
  • muta apoi periuta pe urmatorii 2-3 dinti si repeta miscarea; pastrand unghiul de 45 grade fata de dinti si suprafata de contact a periutei, periaza suprafata interioara a dintilor usor, tot cu miscari circulare, din spate catre fata;
  • aseaza apoi periuta in pozitie verticala, in spatele dintilor din fata si periaza folosind jumatatea superioara a periutei;
  • in final, pune periuta pe suprafata orizontala a dintilor si descrie o miscare stanga-dreapta.

Medicii stomatologi apreciaza ca un periaj corespunzator se face in 3-5 minute. De asemenea, nu uita de periajul limbii, foarte important in eliminarea bacteriilor si a mirosului neplacut.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 29 septembrie, 2019, 17:25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *