Prima Pagina » Sanatate A-Z » Cardiologie » Pericarditele si Miocarditele, Diagnosticul Pozitiv si Diferential

Pericarditele si Miocarditele, Diagnosticul Pozitiv si Diferential

Miocarditele

In incidenta postero-anterioara cordul este marit in dimensiuni de forma triunghiulara cu baza larga de implantare pe diafragm. Unghiurile cardiofrenice sunt obtuse, arcurile cordului sunt urmarite cu dificultate, contururi difuze, schimbarea formei si volumului la schimbarile de pozitie datorita tonusului scazut. In incidenta laterala se observa reducerea dimensiunilor spatiilor clare retrosternal si retrocardiac. Esofag baritat deplasat posterior. Kimografic: cordul prezinta pulsatii frecvente reduse, radioscopic: esofagul nu prezinta pulsatii transmise de la nivelul cordului – semnul Millnet.

Pericarditele

In incidenta postero-anterioara cordul este crescut in dimensiuni cu aspect de cord in carafe  cu pedicul vascular scurtat si dilatat. Arcurile normale nu mai pot fi urmarite, unghiurile cardiofrenice sunt ascutite, contururi nete. Hemidiafragmul drept usor ascensionat, hepatomegalie de staza este prezenta.
In incidenta laterala se observa reducerea dimensiunilor spatiilor clare retrosternal si retrocardiac. Esofag deplasat posterior.
Rradioscopic – butonul Ao prezinta pulsatii spre deosebire de restul cordului, esofagul prezinta pulsatii transmise – semnul Millnet.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 26 februarie, 2013, 10:34

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *