Prima Pagina » Medicamente » Medicamente P » Polidin

Polidin

Prospect

Polidin este administrat in scop profilactic: pentru stimularea rezistentei antiinfectioase nespecifice.

Tratament adjuvant in:

 • infectii acute si cronice ale cailor respiratorii superioare si inferioare;
 • infectii genito-urinare (anexite, metrite, prostatite);
 • boli infectioase virale (gripa);
 • arsuri de diverse grade ce afecteaza suprafete mari cutanate;
 • pregatire preoperatorie.

Se recomanda in special in anotimpurile reci, cu frecventa mai mare a infectiilor acute respiratorii, copiilor si persoanelor in varsta, precum si bolnavilor cu afectiuni cronice ce duc la scaderea rezistentei imunitare a organismului; este util sa se administreze cure repetate de Polidin.

Compozitie:

Substanta activa: Lizat partial al unui amestec de Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli, cu o concentratie totala initiala de 48 milioane germeni inactivati/ml. Excipienti: Bila de bou; clorura de sodiu; fenol; apa pentru uz injectabil

Contraindicatii:

Datorita experientei insuficiente si posibilitatii unor interactiuni complexe, produsul nu poate fi utilizat la pacientii cu boli autoimune.

Mod de administrare:

Administrare intramusculara. La adulti: 1-2 fiole pe zi, timp de 7-10 zile. La copii cu varsta cuprinsa intre 1-7 ani: 1 ml pe zi (jumatate din continutul unei fiole), timp de 3-5 zile. La copii cu varsta cuprinsa intre 7-12 ani: 2 ml pe zi (1 fiola), timp de 3-5 zile. Daca este necesar, medicul specialist poate prescrie cure suplimentare de tratament. Omiterea administrarii uneia sau mai multor doze, sau intreruperea tratamentului, nu prezinta riscuri.

Reactii adverse:

In timpul tratamentului se pot semnala reactii adverse usoare;.

 • locale: durere spontana sau la apasare la locul injectiei, ce poate fi insotita de eritem.
 • generale: stare subfebrila.

Aceste reactii au o evolutie benigna si nu necesita tratament.

Comunicati medicului sau farmacistului oricare din reactiile adverse aparute in cursul tratamentului si care nu sunt cuprinse in prospect.

Precautii:

Fiolele se agita inainte de intrebuintare.

Interactiuni:

Polidinul se poate administra concomitent tratamentului cu antibiotice. Studii efectuate pe modele experimentale la animal au aratat ca Polidinul diminueaza efectul inhibator al corticosteroizilor asupra sistemului imun.

Supradozaj:

Nu a existat nici un caz de supradozaj cunoscut pana acum.

Pastrare:

In ambalajul original, la temperaturi mai mici de 25ºC; a nu se congela.  Nu utilizati medicamentul dupa data de expirare indicata pe ambalaj. Nu se vor intrebuinta fiole neinscriptionate, fiole care prezinta fisuri sau continut cu aspect fizic modificat.

In caz de reclamatii se va anunta producatorul, mentionandu-se numarul seriei, numarul de control si data expirarii indicate pe ambalaj. Ambalaj, prezentare: Cutii cu 10 fiole a 2 ml.

Pret:

Polidin se elibereaza numai in farmacie pe baza de prescriptie medicala, pretul este de aproximativ 50 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 28 noiembrie, 2011, 19:25

10 Discutii la Polidin

 1. Elena 13/12/2013 at 23:29

  Îmi trebue urgent polidin.

  Răspunde
 2. Elena 28/11/2013 at 14:37

  vă rog frumos îmi trebue urgent polidin.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *