Prima Pagina » Medicamente » Medicamente P » Preductal

Preductal

Prospect

Un comprimat filmat de Preductal cu eliberare modificata contine clorhidrat de trimetazidina 35 mg si excipienti:

 • nucleu: hidrogenofosfat de calciu dihidrat, hipromeloza 4000, polividona, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
 • film: dioxid de titan (E 171), glicerol, hipromeloza, macrogol 6000, oxid rosu de fer (E 172), stearat de magneziu.

Forma de prezentare:

Cutie cu 2 blistere a cate 30 comprimate filmate cu eliberare modificata.

Indicatii:

Acest medicament este indicat in:

 • Cardiologie: Tratamentul pe termen lung al bolii coronariene: profilaxia crizelor de angina pectorala, in monoterapie sau in asociere cu alte medicamente.
 • ORL: Tratamentul afectiunilor cohleo-vestibulare de origine ischemica: vertij, tinitus, hipoacuzie.
 • Oftalmologie: Tulburari corio-retiniene cu componente ischemice.

Contraindicatii:

Acest medicament nu se va folosi in urmatoarele cazuri:  hipersensibilitate la clorhidrat de trimetazidina sau la oricare dintre excipientii produsului.

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Preductal MR comprimate filmate cu eliberare modificata poate avea efecte nedorite:cazuri rare de tulburari gastro-intestinale (greata, voma).

Mod de administrare:

Doza uzuala este de un comprimat, de 2 ori pe zi, dimineata si seara. In toate cazurile, trebuie strict respectata prescriptia medicului.

Precautii:

Acest medicament nu constituie un tratament curativ pentru crizele de angina pectorala si nici nu este indicat ca tratament initial pentru angina instabila. De asemenea, nu este un tratament pentru infarctul miocardic acut. In eventualitatea unei crize de angina pectorala, informati medicul dumneavoastra. Pot fi necesare noi teste si, eventual, schimbarea tratamentului. Daca aveti nelamuriri, trebuie sa consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul.

Sarcina si alaptarea:

Este de preferat ca acest medicament sa nu se administreze in timpul sarcinii. Daca sarcina este depistata dupa inceperea tratamentului, medicul va decide necesitatea continuarii lui. Consultati medicul dumneavoastra sau farmacistul inainte sa luati orice medicament. In absenta datelor privind excretiamedicamentului in laptele matern,alaptarea nu este recomandata pe duratatratamentului.

Pret:

 • Preductal 20 mg cutie cu 2 blistere a cate 30 comprimate filmate are un pret aproximativ de 25 lei;
 • Preductal MR 35 mg cutie cu 2 blistere a cate 30 comprimate filmate costa 50 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 11 aprilie, 2013, 14:31

Un comenentariu la Preductal

 1. gabriella gabi 17/03/2013 at 18:01

  este normal sa creasca tensiunea 145 cu 105 de la preductal? iau acest medicament de 1 luna si am zilnic dureri de cap si tensiunea mare zilnic.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *