Prima Pagina » Sanatate A-Z » Obstetrica Ginecologie » Premenopauza

Premenopauza

PremenopauzaPerioada de tranzitie spre menopauza poate dura si pana la 10 ani, pe masura ce nivelul hormonilor sexuali (estrogen si progesteron) scade. Varsta medie de debut al premenopauzei este situata intre 47 si 52 de ani, dar in anumite cazuri premenopauza poate debuta mai devreme, incepand cu varsta de 35 de ani. Simptomele premenopauzei includ scaderea libidoului, schimbarile de dispozitie si menstruatiile neregulate.

Premenopauza este o perioada ce abunda in manifestari dintre cele mai neplacute – din fericire insa exista numeroase remedii impotriva acestora. Contraceptivele orale pot reduce bufeurile si transpiratiile nocturne, precum si menstruatiile neregulate. Un motiv in pus pentru a folosi anticonceptionalele: patru din zece sarcini in cazul femeilor aflate in a patra decada a vietii sunt sarcini neplanificate, conform specialistilor germani. Dar tineti minte: daca inca ovulati, atunci puteti avea copii, indiferent cat de neregulat este ciclul menstrual.

Schimbarea stilului de viata poate ajuta la reducerea simptomelor premenopauzei. Treizeci de minute de exercitii fizice zilnice va pot scapa de transpiratiile nocturne si starile de anxietate. Expertii in nutritie mai recomanda si consumul de peste, nuci si alte alimente cu continut bogat in acizi grasi omega 3. Pentru a stimula crestera libidoului, sexologii recomanda sa diversificam un pic ritualurile sexuale: ne putem bucura de diverse experiente senzuale impreuna cu partenerul, cum ar fi sa consumam un desert bun impreuna sau sa vizionam un film provocator. Sexologii sustin ca nivelul libidoului are cele mai mari sanse sa revina in mod natural cand atentia este concentrata intr-o alta parte decat pe actul sexual in sine.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 1 martie, 2012, 21:09

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *