Prima Pagina » Corpul Uman » Producerea spermatozoizilor

Producerea spermatozoizilor

Producerea spermatozoizilorProducerea eficienta a spermatozoizilor necesita o temperatura cu aproximativ 3°C mai scazuta decat a restului corpului. Ca urmare, producerea lor are loc in afara organismului, in scrot. Ţesuturile inconjuratoare ajuta la reglarea temperaturii testiculelor situate in scrot prin contractii in conditii de frig si printr-o crestere a aportului sanguin ce disipeaza caldura cand temperatura devine prea ridicata.

Productia de spermatozoizi – la o valoare de la 10 pana la 30 miliarde pe luna – are loc in tubii seminiferi din testicule. Spermatozoizii nou formati intra apoi prin tubii seminiferi in epididim, care este localizat in partea posterioara a testiculelor. Aceasta este zona de stocare si de dezvoltare, spermatozoizii necesitand intre 60-72 de ore pentru maturatia completa.

De fapt, epididimul poate fi golit prin trei sau patru ejaculari pe parcursul a 12 ore; sunt necesare aproximativ doua zile pentrureumplerea sa. Daca nu apare nici o ejaculare, spermatozoizii se dezintegreaza si sunt reabsorbiti.

Producerea spermatozoizilor si traseul ejacularii video:

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 19 decembrie, 2011, 14:39

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *