Prima Pagina » Medicamente » Medicamente P » Proglumida

Proglumida

Prospect

PROGLUMIDA este un derivat de acid izoglutamic. La om produce o reducere de pana la 70% a secretiei acide stimulata prin pentagastrina. Secretia stimulata prin histamina este inhibata cu cca 50%.

Administrata timp indelungat la ulcerosi produce o reducere semnificativa a secretiei gastrice.

Actiune

Proglumida impiedica fixarea gastrinei de receptorii celulari, inhiband specific actiunea excitosecretorie a acesteia. De asemenea, stimuleaza secretia de mucus protector si favorizeaza circulatia sanguina in mucoasa.

Administrare

Se administreaza oral cate 400 mg de 3 ori/zi si este indicata in tratamentul ulcerului evolutiv; introdusa in injectie intravenoasa sau perfuzie cate 1,6-2,4 g/zi poate fi utila pentru profilaxia si tratamentul ulceratiilor de stres.

Pret

Proglumida este disponibila in farmacii la un pret mediu de 19 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 8 noiembrie, 2011, 13:13

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *