Prima Pagina » Medicamente » Medicamente P » Propantelina

Propantelina

Prospect

Propantelina este un compus de sinteza cu structura cuaternala de amoniu. Este prescrisa in afectiuni spastice gastrointestinale, ulcer gastric si duodenal (se asociaza cu antiacide), hiperclorhidrie, gastrite, colita ulceroasa, diaree functionala, hiperhidroza, diskinezii spastice biliare, colita renala si ureterala, enurezis.

Proprietati farmacocinetice:

Absorbtia digestiva este incompleta si inegala, cuprinzand doar 10-25% din doza administrata; alimentele micsoreaza absorbtia; eliminarea se face lent, mai ales prin urina.

Proprietati farmacodinamice:

Efectele inhibitoare asupra secretiei gastrice si motilitatii gastro-intestinale sunt ceva mai selective, probabil datorita asocierii actiunii anticolinergice cu o actiune ganglioplegica, care se exercita la nivelul plexurilor intramusculare. Durata actiunii este de 6 ore.

Proprietati farmacotoxicologice:

Propantelina provoaca efecte nedorite si este folosita in doze eficace. Poate produce tahicardie, confuzii, uscaciunea pielii cu senzatie de caldura, ingrosarea secretiei bronsice.

Mod de administrare:

Propantelina se administreaza oral cate 1-2 draajeuri, inainte de masa cu cel putin o ora, la nevoie maxim 8 drajeuri/zi. In ulcer se administreaza cate 1 drajeu inainte de fiecare masa si 2 drajeuri la culcare.

Conditionare:

Propantelina – drajeuri continand propantelina bromura 15 mg.

Pret:

Propantelina este disponibil in farmacii la un pret mediu de 29 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 8 noiembrie, 2011, 13:04

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *