Prima Pagina » Simptome » Simptome P » Prurit Vaginal

Prurit Vaginal

Simptom

Definitie:

Pruritul vaginal este o senzatie de iritatie, furnicaturi, foarte incomoda a pielii din jurul vulvei si interiorul vaginului.

Manifestari:

Desi pruritul vaginal este un simptom al infectiilor candidozice si a altor infectii, mai ales a celor transmitere sexuala, pruritul vaginal mai poate prezenta si alte cauze. Foarte des mancarimea vaginala poate apare dupa folosirea de sapunuri iritante, creme, spermicide, hartie igienica parfumata, unele produse de igiena feminina si produse contraceptive intravaginale.

Femeile la menopauza pot resimte un prurit vaginal datorita fluctuatiilor hormonale – estrogen. Pe masura ce nivelul de estrogen scade in premenopauza, peretii vaginului devin subtiri si slab lubrefiatii. Unele studii arata o legatura intre stresul psihologic si prezenta de candidoza vaginala. Stresul tinde a avea un efect negativ asupra sistemului imun uman si poate creste frecventa  infectiilor fungice locale.

Cauze:

  • vaginoza bacteriana, clamidia, herpesul genital;
  • negii genitali, gonoreea, menopauza, vaginita;
  • iritantii chimici, psoriazis, infectia cu trichomonas.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 7 octombrie, 2018, 23:43

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *