Prima Pagina » Simptome » Simptome P » Purpura

Purpura

Purpura

Simptom

Definitie:

Purpura este caracterizata prin aparitia pe piele a unor pete rosii care nu se decoloreaza la vitropresiune (manevra constand in apasarea cu o sticla de ceas asupra leziunii) si evolueaza spre o culoare maronie. Echimozele sunt vanatai, fuziuni superficiale de sange care se depune sub piele si formeaza o pete vizile.

Purpura constituie un semn al numeroase afectiuni. Ea se deosebeste de un alt tip de roseata, eritemul, deoarece ea nu se decoloreaza la vitropresiune (manevra constand in apasarea cu o sticla de ceas asupra leziunii) si evolueaza spre o culoare maronie, datorita metabolismului fierului in piele. Dupa forma si marimea petelor se disting petesiile (pete foarte mici punctiforme), echimozele (in placi) si vibicele (echimoze lineare).

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:33

Un comenentariu la Purpura

  1. adrian marin 04/04/2012 at 13:28

    Copilul , in varsta de 17 ani a facut rubeola , a fost vazut de medic la spitalul V. Babes , la 3 zile de la eruptie au aparut petesiile pe trunchi-pe spate mai ales si pe brate . Avem nevoie de un tratament anume sau este ceva normal in aceasta situatie ? , medicul ne-a chemat la o noua vizita doar daca apar hemoragii abundente sau simptome de meningita

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *