Prima Pagina » Simptome » Simptome R » Reflux Esofagian

Reflux Esofagian

Simptom

Refluxul esofagian apare cand sfincterul situat intre stomac si esofag este slabit sau cind o presiune suplimentara in stomac respinge acidul gastric si hrana in sfincter.

Cauze:

Se intampla ca partea superioara a stomacului sa treaca in muschiul care separa abdomenul de torace (diafragm). Aceasta afectiune, care se numeste hernie hiatala, poate slabi sfincterul, de unde aparitia refluxului esofagian.

O presiune crescuta exercitata in abdomen poate antrena, de asemenea, o hernie hiatala. Tusea, varsaturile sau chiar un efort fizic sint adesea cauzele posibile ale herniei hiatale. Femeile insarcinate si persoanele obeze sint predispuse acestui tip de hernie. Anumite produse, precum ciocolata, alimentele prajite sau grase, cafeaua si bauturile alcoolice, pot slabi sfincterul care controleaza circulatia acizilor gastrici. O alta cauza a refluxului esofagian poate fi si fumatul.

Este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile, astfel incat este recomandabil sa va adresati medicului dumneavoastra si sa discutati despre aceste simptome.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 11 martie, 2013, 15:01

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *