Prima Pagina » Sanatate A-Z » Medicina Interna » Reguli Generale de Administrare a Medicamentelor

Reguli Generale de Administrare a Medicamentelor

Identificarea prealabila a medicamentelor si verificarea calitatilor lor. Respectarea intocmai a medicamentului prescris. Respectarea cailor, dozajului si a orarului de administrare. Respectarea somnului bolnavilor. Fac exceptie medicamentele etiologice (antibiotice etc.).

Evitarea incompatibilitatilor. Unele medicamente devin ineficace sau chiar daunatoare prin asociere. Exista incompatibilitati de prescriere, de care trebuie sa tina seama medicul (sulfamidele si acidul paraaminobenzoic, histamine si antihistaminicele, asocierea unor medicamente cu antidoturile lor). Exista insa si o incompatibilitate de asociere, care priveste pe sora: de exemplu, clorura de calciu si codeina fosforica, luminalul injectabil si alte substante etc. Unele incompatibilitati sunt cautate (procaina cu adrenalina, morfina cu atropina, utilizarea antidoturilor), pentru a obtine efectul terapeutic urmarit.

Administrarea imediata a medicamentelor (al caror flacon a fost deschis). Luarea medicamentelor in prezenta asistentei. Respectarea masurilor de asepsie, pentru a preveni infectiile intraspitalicesti. Anuntarea imediata a greselilor savarsite in administrarea medicamentelor.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 3 ianuarie, 2013, 14:19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *