Prima Pagina » Medicamente » Medicamente R » Remotiv

Remotiv

Prospect

Compozitie:

Remotiv 250: Un comprimat filmat contine 250 mg extract uscat de Hyperici herba (iarba de sunatoare), corespunzator la 0,5 mg hipericina totala si excipienti: Nucleu: celuloza microcristalina, lactoza monohidrat, macrogol 6000, stearat de magneziu.
Strat de filmare: macrogol 400, macrogol 20000, propilenglicol, oxid rosu de fer (E172), solutie de filmare (Opadry Y-1-7000) (hidroxipropilmetilceluloza, macrogol 400, dioxid de titan (E 171)).

Remotiv 500: Un comprimat filmat contine 500 mg extract uscat de Hyperici herba (iarba de sunatoare), corespunzator la 0,75-1,25 mg hipericina totala si excipienti:
Nucleu: celuloza microcristalina, croscarmeloza sodica, macrogol 6000, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal. Strat de filmare: suspensie de filmare alba nr. 2 (acid stearic, hidroxipropilmetilceluloza, celuloza microcristalina, dioxid de titan (E 171)), oxid rosu de fer (E172), macrogol 20000.

Grupa farmacoterapeutica: Psihoanaleptice, alte antidepresive.

Indicatii:

Adjuvant in:

 • Tulburari neurovegetative;
 • Tulburari depresive de intensitate usoara/medie;
 • Tulburari de anxietate.

Contraindicatii:

 • hipersensibilitatii cunoscute la substanta activa sau oricare dintre excipienti.
 • tratament concomitent cu:
 • anticoagulantele orale
 • ciclosporina
 • antiretrovirale inhibitoare ale proteazei si inhibitori nonnucleozidici ai revers transcriptazei.

Precautii:

Deoarece exista interactiuni cu alte grupe de substante, nu se recomanda administrarea Remotiv in asociere cu alte medicamente decat dupa aviz medical. Foarte rar si mai ales in cazul persoanelor cu tegumente deschise la culoare au fost semnalate reactii de tipul inrosirea pielii, aceasta aparand dupa administrarea Remotiv urmata de o expunere la soare. In astfel de cazuri tratamentul trebuie intrerupt.

Interactiuni:

Interactiuni farmacocinetice
Asocieri contraindicate:

Anticoagulantele orale si ciclosporina: In timpul tratamentului cu extracte de sunatoare apare reducerea efectelor anticoagulantelor orale de tip cumarinic si ciclosporinei urmata de o reducere a concentratiei acestora in plasma.
La pacientii sub tratament cu ciclosporina, trebuie controlata mai frecvent concentratia acesteia in plasma si monitorizata activitatea imunosupresiva a acesteia.
Antiretrovirale inhibitoare ale proteazei si inhibitori nonnucleozidici ai revers transcriptazei. Un studiu experimental a aratat ca administrarea de produse continand extract standardizat de sunatoare pe o perioada mai mare de 2 saptamani micsoreaza semnificativ concentratia plasmatica a indinavir. Se poate dezvolta rezistenta virala la pacientii infectati cu HIV.
Este posibil ca extractele de sunatoare sa conduca de asemenea la o scadere a concentratiei plasmatice si o scadere a efectelor altor inhibitori de proteaza (al caror metabolism este in mare parte dependent de CYP3A4). De aceea nu se administraza produse pe baza de extracte de sunatoare in timpul tratamentului cu inhibitori de proteaza.

Asocieri nerecomandate:

Digoxina: in cazul administrarii concomitente cu digoxina s-a observat scaderea semnificativa a nivelului acesteia.
Contraceptive orale.

Este posibila, o reducere a efectului contraceptivelor orale administrate concomitent cu Remotiv. In Elvetia au fost raportate cateva cazuri de oprire a sangerarii la pacientele care utilizau anticonceptionale orale cu continut de etinilestradiol, 30 μg).

 • Teofilina
 • Carbamazepina
 • Fenitoina
 • Nu se pot exclude efectele asupra metabolizarii si a altor substante (de exemplu. alte substante antiretrovirale, unele antiepileptice, hormoni steroidici).

Datele existente pana in prezent despre interactiunile aparute in mod frecvent indica faptul ca extractul uscat de sunatoare determina o inductie enzimatica la nivelul sistemului citocromului P450 (in special CYP 3A4), acesta interactiune conducand la o diminuare a concentratiei plasmatice si a efectelor terapeutice a acestor medicamente.

De asemenea, intreruperea brusca a administrarii produsului continand extract de sunatoare poate determina o crestere a concentratiei plasmatice si a efectului terapeutic al acestor medicamente datorita intreruperii efectului enzimatic al extractului de sunatoare.

Interactiuni farmacodinamice:

Asocieri nerecomandate:

 • antidepresive inhibitoare ale recaptarii serotoninei.
 • antimigrenoase din familia triptanilor.

Interactiunea farmacodinamica intre aceste medicamente si produse continand extract de sunatoare poate determina reactii adverse de tipul sindromului serotoninergic.

Atentionari speciale:

Deoarece nu exista studii clinice privind administrarea produsului la pacienti cu insuficienta renala sau hepatica, se recomanda prudenta in cazul administrarii Remotiv la acesti pacienti. Datorita continutului in lactoza al produsului, se recomanda prudenta la pacientii cu intoleranta la lactoza.

Sarcina si alaptarea:

Studii la animale privind functia de reproducere au aratat ca nu exista riscuri asupra fatului, dar nu exista date suficiente in legatura cu administrarea Remotiv la gravide sau la femeile care alapteaza. De aceea, administrarea Remotiv in timpul sarcinii sau alaptarii nu este recomandata decat dupa analiza raportului: beneficiu terapeutic matern / risc potential asupra fatului respectiv sugarului.

Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Remotiv nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje, dar pacientii trebuie avertizati despre posibilitatea aparitiei ametelilor.

Administrare:

Remotiv este un medicament destinat adultilor. Doza recomandata este de 1 comprimat filmat Remotiv 250 de doua ori pe zi, dimineata si seara sau 1 comprimat Remotiv 500 o data pe zi (dimineata sau seara), administrarea facandu-se cu o cantitate de lichid (un pahar mare cu apa), de preferinta in timpul mesei sau dupa aceasta; comprimatele nu trebuie sfaramate.

Varstnici: dozele sunt identice ca pentru adulti.

Medicamentul trebuie administrat cel putin 14 zile pentru a se instala efectul terapeutic. Se recomanda un tratament pe o durata de 4-6 saptamani. Utilizarea in cazul tulburarilor depresive, necesita avizul medicului de specialitate.

Reactii adverse:

In cadrul studiilor clinice au fost raportate urmatoarele evenimente adverse: ameteli, astenie uscaciunea gurii, simptome gastrointestinale, cefalee si transpiratii. Daca apar reactii cutanate de fotosensibilitate, trebuie intrerupt tratamentul cu Remotiv si investigate simptomele aparute.

Supradozaj:

Nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Pret:

Remotiv comprimate filmate 250 mg cutie cu 2 blistere a cate 15 comprimate filmate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 45 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 5 octombrie, 2019, 18:42

4 Discutii la Remotiv

 1. ana 12/03/2015 at 15:26

  buna!as dorii sa iau acest medicament si sa ma ajute la examenul de conducere(examenul practic).intrebarea mea …ma tem ca nu cumva sa ma..moleseasca de tot sa nu mai am reflexe bune! e indicat sa-l iau sau nu.v-as fi recunoascatoare cu un raspuns pana duminica.multumesc!

  Răspunde
 2. Eleonora 27/02/2013 at 13:18

  Am aflat de existenta REMOTIV. Actualmente, din cauza unor probleme grave de ordin familial cu care ma confrunt in mod special de 8 luni ,am constatat ca mi-e afectata capacitatea de exercitiu, viata mea a devenit o povara, nu-mi mai pot gasi echilibrul ,am momente cand nu mai gandesc coerent , mi-am pierdut increderea in mine, am devenit pesimista, incep sa-mi pierd motivatia de a lupta si de a depasi problemele ,samd.Considerati ca daca o sa folosesc acest medicament fara sa consult un medic psihiatru o sa reusesc sa-mi revin la felul cum eram inainte de aparitia problemelor cu care inca ma confrunt? nu pot sa apar inregistrata cu tratament psihiatric, pentru ca as avea probleme ffff mari la servici ( as putea pierde locul de munca )Contez pe discretia dvs. cu stima

  Răspunde
 3. marin claudia 14/12/2012 at 19:05

  Buna ziua.am si eu o intrebare .Daca am inceput un tratament cu REMOTIV,am voie sa beau o bere?

  Răspunde
  • DoctorFrog 14/12/2012 at 19:12

   In timpul administrarii de preparate psihoanaleptice si alte antidepresive este strict interzis consumul de bauturi alcoolice. O bere fara alcool este permis.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *