Prima Pagina » Medicamente » Medicamente R » Rennie

Rennie

Prospect

Compozitie:

Preparatul Rennie are in compozitie carbonat de calciu 0,680 g. Carbonat de magneziu 0,080 g. Excipienti (pentru un comprimat).

Proprietati:

Acest medicament este un antiacid, deci diminueaza aciditatea gastrica. Principala actiune Rennie este de a degaja tractul digestiv, calmand durerile stomacale. Carbonatii de calciu si de magneziu au o capacitate ridicata de neutralizare a hiperaciditatii gastrice. Calmeaza durerile de stomac.

Indicatii terapeutice:

Rennie combate efectele neplacute cauzate de hiperaciditatea gastrica, indigestie acida, indigestie pe baza nervoasa sau cauzata de tulburari biliare, pirozis, dispepsie, deranjamente stomacale.

Posologie si mod de administrare:

1-2 comprimate masticabile de 2 pana la 3 ori pe zi, (maximum 12 tablete pe zi) dupa mese sau in momentul durerii. Copii de peste 6 ani: 1 comprimat masticabil de 2 pana la 3 ori pe zi. Comprimatele Rennie au o aroma de menta, nu contin sodiu, drept care pot fi utilizate si de persoanele supuse unui regim desodat.

Contraindicatii:

Este interzis administrarea in cazul unor tulburari renale grave. In orice situatie contradictorie, nu ezitati sa solicitati avizul farmacistului.

Precautii:

In cazul in care simptomele nu dispar in sapte zile de la inceputul tratamentului, este necesar a se consulta medicul curant. Daca durerile sunt insotite si de stari febrile sau de vomismente, trebuie solicitat sfatul medicului. In cazul unei utilizari indelungate exista riscul hipercalcemiei.

Precautii de utilizare:

Antiacizii pot diminua actiunea terapeutica a unor alte medicamente. In cazul administrarii concomitente cu un alt produs medicamentos, trebuie consultat medicul sau farmacistul, pentru evitarea oricaror interactiuni. Pentru siguranta, este recomandabil a nu se asocia Rennie cu alt medicament. Orice alta medicatie poate fi administrata cu doua ore inaintea tratamentului cu Rennie. A nu se lasa la indemana copiilor. Medicamentul trebuie utilizat inaintea datei de expirare marcata pe ambalaj.

Forma de prezentare:

Blistere continand comprimate masticabile.

Pret:

Rennie 24 comprimate masticabile este disponibil in farmacii la un pret mediu de 15 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 18 decembrie, 2011, 5:47

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *