Prima Pagina » Sanatate A-Z » Radiologie » Roentgenterapia

Roentgenterapia

Roentgenterapia

Razele Rontgen traversand materia vie, cedeaza o parte din energia lor tesuturilor normale si patologice, provocand reactii biologice importante – atat locale, cat si generale, de aparare. Razele Rontgen sunt folosite in tratamentul multor afectiuni inflamatorii si canceroase.

Roentgenterapia antiinflamatorie foloseste doze mici, care au rolul sa franeze evolutia procesului patologic sau sa echilibreze functia alterata a unui organ. Aplicata precoce, ea duce in majoritatea cazurilor la vindecare completa. Furunculele, mastitele, afectiunile inflamatorii ale dintilor, panaritiul etc. beneficiaza de orice stadiu de roentgenterapie, care este din ce in ce mai mult folosita, mai ales in ultima vreme, cand actiunea antibioticelor a scazut simtitor.

Roentgenterapia antitumorala, oncologica, foloseste doze mari, care au rolul de a distruge tesutul canceros. In prezent, razele Rontgen sunt din ce in ce mai mult inlocuite in tratamentele oncologice cu alte forme de energie mai puternice (de exemplu, gamaterapia), cu rezultate mult mai bune.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 4 martie, 2013, 10:19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *