Prima Pagina » Medicamente » Medicamente R » Rowatinex

Rowatinex

Prospect

Compozitie:

O capsula moale gastrorezistenta de Rowatinex contine alfa-pinen 24,8 mg, beta-pinen 6,2 mg, camfen 15 mg, cineol 3 mg, fencona 4 mg, borneol 10 mg, anetol 4 mg si excipienti: continutul capsulei – ulei de masline, capsula – gelatina, glicerol 85%, etil-hidroxibenzoat de sodiu, propil-hidroxibenzoat de sodiu, (E217), Sunset yellow FCF (E110), galben de chinolina (E104).

100 g picaturi orale, solutie contin alfa-pinen 24,8 mg, beta-pinen 6,2 mg, camfen 15 mg, cineol 3 mg, fencona 4 mg, borneol 10 mg si anetol 4 mg si excipient, ulei de masline.

Grupa farmacoterapeutica: Aalte produse urologice, antispastice urinare.

Indicatii:

Profilaxia si tratamentul litiazei urinare. Adjuvant in tratamentul infectiilor urinare usoare-moderate si nefropatiilor.

Contraindicatii:

Colica renala severa, anurie, infectii grave ale tractului urinar, litiaza urinara care necesita tratament chirurgical.

Precautii:

Deoarece capsulele contin Sunset yellow FCF (E110) pot sa apara reactii alergice. Datorita continutului in esteri de p-hidroxibenzoat ai capsulei, Rowatinex capsule poate provoca reactii alergice (chiar intarziate).

Interactiuni:

Trebuie avute in vedere precautii la pacientii tratati cu anticoagulante sau alte medicamente metabolizate la nivel hepatic care au un indice terapeutic mic.

Atentionari speciale:

La pacientii cu colica renala se recomanda supravegherea medicala a tratamentului.

Sarcina si alaptarea:

Desi nu s-au raportat efecte teratogene, Rowatinex nu trebuie administrat in primul trimestru de sarcina. Deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente, Rowatinex nu trebuie administrat femeilor care alapteaza.

Capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Rowatinex nu influenteaza capacitatea de conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Administrare:

Rowatinex capsule
Adulti: Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani: Doza uzuala este de o capsula Rowatinex de 1-2 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

Rowatinex solutie
Adulti: Doza uzuala este de 3-5 picaturi orale, solutie Rowatinex de 4-5 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.
La recomandarea medicului, in timpul perioadelor foarte dureroase, indeosebi daca apar dureri colicative, se administreaza o doza de 20-30 picaturi orale, solutie Rowatinex, care la nevoie se poate repeta dupa 15-20 minute sau se administreaza pana la 40 picaturi orale, solutie Rowatinex in doza unica.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 14 ani: Doza uzuala este de 1-2 picaturi orale, solutie Rowatinex de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute inainte de mese sau conform recomandarii medicului.

Reactii adverse:

Ocazional, au fost raportate tulburari gastrice usoare si tranzitorii. Rar, au fost semnalate varsaturi. S-au raportat doua cazuri usoare de intoleranta medicamentoasa. Pot sa apara reactii alergice, chiar intarziate.

Supradozaj:

In caz de supradozaj pot sa apara iritatie gastrica cu greata, varsaturi si diaree. Daca medicamentul a fost inghitit de putin timp, se va efectua lavaj gastric. Pacientul trebuie supravegheat cu atentie si, daca este necesar, se va institui tratament simptomatic. Trebuie monitorizate functiile cardiaca, respiratorie, renala si hepatica. Studiile toxicologice la animale au evidentiat faptul ca dozele mari de uleiuri esentiale pot provoca deprimarea sistemului nervos central cu stare de stupoare si insuficienta respiratorie sau stimularea sistemului nervos central pana la stare de excitatie si convulsii.

Pret:

  • Rowatinex  cutie 30 capsule gastrorezistente are un pret aproximativ de 12 lei;
  • Rowatinex solutie pentru uz intern picaturi costa 27 de lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 6 septembrie, 2011, 10:49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *