Prima Pagina » Sanatate A-Z » Gastroenterologie » Sangerari anale

Sangerari anale

Sangerari Anale

Sangerarea anala este o problema medicala complexa, iar pacientii trebuie sa aiba in vedere faptul ca aceasta poate reprezenta o afectiune simpla sau mai complicata. Fiecare pacient care prezinta semnele sangerarii anale trebuie sa consulte un medic specialist, pentru a fi supus unei examinari si pentru a se stabili cauzele sangerarii.

Sangerarile sunt de mai multe feluri, iar in aproximativ 90% din cazuri se datoreaza hemoroizilor. Pentru a se stabili, insa, cauza exacta un examnen medical este necesar deoarece aceste sangerari pot avea si cauze mai grave, precum cancerul de colon si rect sau boala rectocolica. Doar dupa ce s-a stabilit cauza sangerarilor anale pacientul poate urma un tratament intr-o clinica specializata. Tehnologia avansata permite astazi rezolvarea multor probleme de acest fel, fara dureri sau perioade lungi sa spitalizare.

Jumatate dintre populatia lumii se confrunta cel putin o data in viata cu disconfortul generat de prezenta hemoroizilor. Din pacate, majoritatea persoanelor ajung prea tarziu la medic de rusine sau de frica. Pana nu demult, unele temeri erau justificate. Acum, medicii recurg la metode noi de de eliminare a hemoroizilor care se aplica deja cu succes si in clinicile din Romania.

Asadar, tratarea hemoroizilor nu mai implica deloc durere sau spitalizare. Procedura dureaza o jumatate de ora, anestezia este locala, asa ca pacientul poate sa plece din spital dupa 5-6 ore de la interventie. Pana nu demult, fisurile anale se tratau si ele tot chirurgical, iar interventia insemna sectionarea sau ruperea unui muschi din zona, pentru a-l slabi. Exista, insa, un risc foarte mare ca pacientul sa ramana cu incontinenta.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 26 decembrie, 2011, 20:53

10 Discutii la Sangerari anale

 1. Silviu 10/06/2013 at 07:42

  buna ziua .DE 2 zile la fiecare scaun am singerari ,inainte erau usturimi foarte puternice . ce ma sfatuiti ?

  Răspunde
 2. maria 19/04/2013 at 13:44

  buna ,am o intrebare :de ce singerez cind fac lipsa mare si simt o durere cam ca si cum s-ar rupe ceva sau mai clar unele impunsaturii cind are loc tranzitul scaunului prin finalul intestinului gros spre rect?multumesc!

  Răspunde
 3. ana 28/01/2013 at 20:30

  dupa ce ma >m spalat jos gand ma m sters am vazut un pic de sange in zona fundului va rog sa mi ziceti ce sa fac

  Răspunde
 4. remus 23/08/2012 at 17:10

  Singerez in timpul scaunului fara dureri de regula dupa ce consum alcool

  Răspunde
 5. marin 02/04/2012 at 07:43

  eu am patit azi de doua ori sa sangerez destul de puternic dupa scaun… nu simt nici o durere,nici un semn,ci doar sangerez

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *