Prima Pagina » Medicamente » Medicamente S » Scobunord

Scobunord

Prospect

Forma de prezentare:

Comprimate 10 mg; ct.  1 fl.  20 cpr.

Indicatii:

Colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastro-duodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

Dozare si mod de administrare:

Adulti: oral 10-20 mg sau intrarectal 7,5-20 mg de 3-5 ori/zi; intramuscular sau intravenos lent, 10-20 mg la nevoie. Copii 6-12 ani: 10 mg de 3 ori/zi.

Contraindicatii:

Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiaritmii supraventriculare.

Atentionari:

Prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta la asocierea cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice.

Reactii adverse:

Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare; injectia intravenoasa poate provoca sedare, tahicardie, hTA ortostatica.

Pret:

Scobunord este disponibil in farmacii la un pret mediu de 22 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: luni, 15 aprilie, 2019, 3:46

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *