Prima Pagina » Simptome » Simptome S » Scolioza Vertebrala

Scolioza Vertebrala

Simptom

Definitie:

Scolioza vertebrala reprezinra afectiunea in care coloana vertebrala este deviata in plan frontal (intr-o parte), coloana vertebrala fiind in conditii normale dreapta. Concomitent coloana vertebrala poate fi si rotata in jurul axului propriu. In mod obisnuit scolioza apare la mijlocul coloanei vertebrale (coloana toracica) sau in partea de jos a coloanei vertebrale (coloana lombara).

Manifestari:

Multi oameni au un anumit grad de deviere a coloanei vertebrale. De fapt, curburile coloanei vertebrale mai mici de 10 grade sunt considerate deviatii absolut normale ale coloanei. Scolioza este atunci cand deviatia coloanei este mai mare de 10 grade. Coloana vertebrala se curbeaza de obicei in foma literei S sau C. Vasta majoritate a cazurilor de scolioza necesita doar radiografii si grija mare sau consultul unui chirurg ortoped.

Cauze:

Exista mai multe cauze ale scoliozei, inclusiv deformari congenitale ale coloanei vertebrale (prezente de la nastere, mostenite sau cauzate de mediul inconjurator), afectiuni genetice, probleme neuromusculare, inegalitatea membrelor. Alte cauze ale scoliozei includ paralizia cerebrala, spina bifida, distrofia musculara, atrofia musculara spinala, tumori. Mai mult de 80% din cazurile de scolioza nu au o cauza cunoscuta.

Aceasta lista poate fi incompleta, este foarte probabil sa existe si alte cauze posibile care pot sta la baza aparitiei simptomelor dvs. Informati intotdeauna medicul dumneavoastra despre orice medicament sau tratament pe care il urmati, inclusiv prescriptii medicale (retete), suplimente, tratamente pe baza de plante sau tratamente alternative.

Articole Similare:

Ultima actualizare: sâmbătă, 3 septembrie, 2011, 4:35

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *