Prima Pagina » Sanatate A-Z » Dermatologie » Sindrom Russel-Silver

Sindrom Russel-Silver

Nanism Russel -Silver

Sindrom congenital, de obicei sporadic, determinat de o tulburare de crestere intrauterina.

Asociaza deficit staturo-ponderal vizibil la nastere cu asimetrie a membrelor si cu valori crescute ale gonadotropinelor urinare.

Dezvoltarea sexuala este precoce. Mai pot aparea: sindactilie la membrele inferioare, clinodactilie, pete café-au-lait, facies triunghiular, coborarea comisurilor bucale (gura are o forma de „U“ intors).

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 30 august, 2019, 10:48

2 Discutii la Sindrom Russel-Silver

 1. marian 15/09/2012 at 09:26

  ce posibilitati de tratare a sindromului russel-silver sunt ? ma puteti indruma spre o posibilitate ? copilul are 2 ani si pana acum doar recuperare 2 saptamani pe luna. fara rezultate vizibilee cat de cat. nu vorbeste inca. va rog si va multumesc

  Răspunde
  • DoctorFrog 17/09/2012 at 13:16

   Un aport caloric corect al copiilor cu sindromul Silver–Russell trebuie sa fie atent controlat, in scopul de a oferi cea mai buna posibilitate de crestere si dezvoltare somatica, in cazul in care copilul este in imposibilitatea de a tolera o alimentatie pe calea orala, o alimentatie enterala poate fi utilizata, cum ar fi gastrostoma endoscopica percutanata.

   La copii cu afectari ale membrelor sau suferinzi de scolioza, fizioterapia poate atenua problemele cauzate de aceste simptome. Kinetoterapia este utilizata pentru a imbunatati tonusul muscular. In cazurile mai severe, interventii chirurgicale pot fi necesare pentru a corecta diferenta de lungime si dezvoltare ale membrelor.

   Terapia cu hormoni de crestere este adesea prescrisa ca parte a tratamentului a sindromului Silver–Russell. Hormoni sunt de obicei aministrati prin injectare zilnica de la varsta de 2 ani, pana in adolescenta. Terapia hormonala este eficienta chiar si atunci cand pacientul nu are un deficit de hormoni de crestere.

   Un medic gastroenterolog sau nutritionist poate contribui la stabilirea unui regim alimentar adecvat, pentru a stimula cresterea si dezvoltarea. Un medic endocrinolog trebuie consultat pentru a prescrie hormoni de crestere in cazul daca este necesar. Consilierea unui medic psiholog genetician trebuie luata in calcul.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *