Prima Pagina » Stiri

Stiri

Tratamentul cancerului colorectal

Tratamentul cancerului colorectal

In Romania, incidenta cancerului colorectal (CCR) este considerata medie (18,55/100.000 locuitori), constatandu-se, in ultimii 10 ani, o crestere marcata a acesteia, de la 10,1 in 1989 la 18,55 in 1999. Incidenta CCR reprezinta 8% din incidenta neoplaziei, in general. Atat la barbati, cat si la femei, este pe locul 3 in Romania dupa cancerul bronhopulmonar […]

Alimentele toxice

Intrate insidios in viata noastra de zi cu zi, alimentele toxice au devenit atat de firesti, incat aproape nimeni nu mai sesizeaza pericolul pe care ele il reprezinta in mod real. Multor oameni le-ar parea deplasat acum sa renunte la zaharul alb, la margarina, la alimente cu amelioratori de aroma, coloranti sintetici s.a.m.d. Deghizata in […]

Carenta de omega 3 din timpul vietii intrauterine favorizeaza aparitia depresiilor

Carenta de omega 3 din timpul vietii intrauterine favorizeaza aparitia depresiilor

Carenta de omega 3 – un acid gras esential – din timpul vietii intrauterine favorizeaza declansarea depresiei la varsta adulta, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Neuroscience. Cercetatorii francezi din Bordeaux Olivier Manzoni (INSERM) si Sophie Layé (INRA), impreuna cu mai multi colegi spanioli au descoperit ca deficitul de omega 3 din creier perturba […]

Omul modern a migrat din Africa mult mai devreme decat se credea

Omul modern a migrat din Africa mult mai devreme decat se credea

Omul modern – Homo sapiens – a migrat din Africa in urma cu cel putin 100.000 de ani, potrivit unor unelte din piatra descoperite in Emiratele Arabe Unite, migratia acestor triburi avand loc mult mai devreme decat estimau oamenii de stiinta. Prezenta omului modern in Peninsula Arabica ar putea data din urma cu aproape 125.000 […]

Alimentele ucigase si continutul lor in E-uri

E-urile sunt acei aditivi adaugati in alimente cu rol de indulcitori, coloranti, emulgatori, conservanti. Alinierea la normele Uniunii Europene a presupus folosirea codurilor de tip “E” pentru aditivii alimentari.  Numeroase organisme internationale de sanatate au tras insa serioase semnale de alarma cu privire la aceste adaosuri sintetice, declarandu-le toxice. Folosirea lor indelungata sau improprie poate […]

Inventiile chimistilor francezi, cactusul baterie si pelerina invizibila

Inventiile chimistilor francezi, cactusul baterie si pelerina invizibila

Un cactus-baterie electrica, un fir de carbon ultrarezistent si o pelerina a invizibilitatii inspirata din seria “Harry Potter” fac parte dintre inventiile chimistilor francezi din Pessac, care si-au prezentat realizarile cu ocazia lansarii oficiale a Anului international al chimiei. Specialistii de la Centrul de cercetari Paul-Pascal (CRPP) din cadrul Centre National de la Recherche Scientifique […]

Activitatea creierului poate sa indice daca o persoana va renunta la fumat

Activitatea creierului poate sa indice daca o persoana va renunta la fumat

Activitatea cerebrala poate fi folosita pentru a evalua hotararea unei persoane care vrea sa renunte la fumat, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, ce au analizat cu ajutorul unui scaner o regiune a cortexului asociata cu modificarile de comportament. Studiul, publicat luni in revista Health Psychology, a fost efectuat pe un esantion de 28 […]

Cele mai toxice E-uri alimentare

Cele mai toxice E-uri alimentare

Printre pericolele care pandesc organismul din cauza E-urilor se numara alergiile, dereglarile hormonale, tulburarile hepatice, bolile intestinale si ale ficatului, tulburarile hepato-biliare, ale tubului digestiv, cancerul si cresterea nivelului de colesterol. Majoritatea produselor alimentare din magazine au in compozitie E-uri. Daca unele dintre acestea sunt considerate inofensive, majoritatea sunt nocive pentru sanatate daca sunt consumate […]

Virusul herpetic implicat in aparitia maladiei Alzheimer

Virusul herpetic implicat in aparitia maladiei Alzheimer

Virusul herpes simplex de tip 1 (HSV1) este legat de aparitia maladiei Alzheimer, considerata cea mai comuna forma de dementa. Desi momentan factorii care conduc spre dezvoltarea bolii nu au fost identificati, rezultatele unui nou studiu britanic arata ca virusul, odata ajuns in creier, poate afecta memoria, potrivit manchester.ac.uk . Mai multe tipuri de virusuri comune […]

Tratament miraculos al cancerului

Substanta cu toxicitate redusa, ieftina, formata din molecule mici, sare incolora si inodora: acesta este diclor-acetatul de sodiu. Cercetatorii de la Universitatea Alberta, Canada, sunt convinsi ca in curand aceasta substanta va fi folosita cu succes pe scara larga in tratamentul eficace al cancerului. Profesorul Dr. Evangelos Michelachis si colegii sai a aratat si dovedit ca […]

Pagina 1 din 3123