Prima Pagina » Sanatate A-Z » Psihiatrie » Stresul si economia

Stresul si economia

Desi bursa nu poate fi controlata, persoanele pot avea un simt al controlului. Pentru a scapa de stres, cel mai bine este ca persoanele sa doarma bine, sa fac mult exercitiu fizic, si sa adopte o dieta echilibrata si sanatoasa.

De asemeni, specialistii sugereaza urmarea anumitor pasi pentru a mentine starea de calm in timpul perioadelor economice dificile:
1. Crearea unui buget
Chiar daca crearea unui buget inseamna renuntarea la anumite lucruri la care persoana nu ar vrea sa renunte, facand acest lucru persoana poate capata un simt important al controlului asupra finantelor proprii, lucru care pana la urma inseamana mai putin stres.
2. Regasirea perspectivei
Daca persoana isi poate lua liber de la serviciu pentru a se oferi voluntar pentru diverse actiuni, acest lucru ii va da ocazia sa vada ca exista oameni care o duc si mai rau. De asemeni, poate fi o cale de mentinere a abilitatilor profesionale, daca persoana este in cautarea unui nou loc de munca.

3. Socializarea
Este important pentru fiecare sa gaseasca oameni alaturi de care sa petreaca timpul intr-un mod placut. Daca persoana doreste sa fie alaturi de persoane care sunt la fel de preocupate de situatia financiara si de lucurile de munca, acestea nu sunt atat de greu de gasit. Majoriatatea persoanelor isi fac griji in legatura cu aceste lucruri. Dar este mai bine ca oamenii sa petreaca timpul alaturi de persoane cu care pot avea activitati distractive, nu doar care vorbesc despre dificultatile financiare.

Milioane de oameni nu doar vad cum li se micsoreaza economiile, ci sunt in cautarea unui loc de munca.
In afara de pasii descrisi mai sus pentru reducerea stresului in timpul perioadelor economice dificile, oamenii pot incerca si urmatoarele:
– sa ia in considerare lucrurile pozitive: oamenii cred ca pierderea locului de munca arunca o lumina negativa asupra lor. Dar chiar si atunci cand se intampla acest lucru, exista alte lucruri, bune, in viata individului – este un profesionist in domeniul sau, este sanatos, este un bun parinte si altele. Asa ca cel mai bine este ca persoana sa se gandeasca la contributiile pozitive pe care le aduce;
– crearea unui plan: realizarea unui plan despre cum sa gaseasca un nou loc de munca si sa faca fata cheluielilor pana atunci. In cazul in care persoana are nevoie de ajutor, cel mai bine ar fi sa-l solicite;
– luarea in considerare a inceperii unei afaceri proprii.

Stresul in timpul unor perioade economice dificile este normal. Este chiar lucrul care motiveaza persoana sa gaseasca solutii. Dar prea mult stres nu este bun pentru sanatatea fizica si mentala a persoanei. Exista si persoane care in ciuda faptului ca au incercat toate ideile de mai sus, inca se simt stresate. In acest caz este mai bine sa solicite ajutor profesional.

Articole Similare:

Ultima actualizare: duminică, 6 ianuarie, 2019, 4:10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *