Prima Pagina » Medicamente » Medicamente S » Sucralan

Sucralan

Prospect

Compozitie:

Un comprimat Sucralan contine: Sucralfat 1g (sucroza hidrogen sulfat ca sare de aluminiu, corespunzator la 190 mg Al).

Actiune:

Sucralan actioneaza local asupra mucoasei gastrice si duodenale. Produsul formeaza pe suprafata leziunii o pelicula ce protejeaza intreaga zona de actiunea agresiva a sucului gastric. In plus, sucralfatul accelereaza vindecarea leziunilor gastrice sau duodenale si conduce la ameliorarea bolii.

Indicatii:

Tratamentul ulcerului gastric si duodenal; ameliorarea tabloului simptomatic si accelerarea vindecarii leziunii. Profilaxia ulcerului gastric si duodenal la pacientii cu ulcere reactivate.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la substanta activa a produsului medicamentos. La pacientii cu insuficienta renala, in special la cei cu dializa, la pacientii suferind de boala Alzheimer sau alte forme de tulburari functionale cerebrale se impun precautii la administrarea medicamentului (a se vedea capitolul Indicatii speciale de administrare.

Administrare:

Se administreaza dupa dizolvarea prealabila intr-un pahar pe jumatate plin cu apa. Comprimatele pot fi inghitite si intregi, impreuna cu o cantitate mare de lichid.
Dozare: Daca nu este indicat altfel de catre medic, comprimatele se administreaza strict conform indicatiilor de mai jos:

Ulcer duodenal: de 2 ori cate 2 comprimate sau de 4 ori cate un comprimat pe zi. Administrarea se face pe stomacul gol, fie 2 comprimate dimineata la trezire si 2 comprimate seara inainte de culcare, fie cate un comprimat inaintea celor 3 mese principale si al 4-lea seara, inainte de culcare.

Ulcer gastric: de 4 ori cate 1 comprimat zilnic (cate 1 comprimat inaintea celor 3 mese principale si al 4-lea seara, inainte de culcare). In general, este suficient un tratament de 4-6 saptamani pana la vindecarea ulcerului. Daca vindecarea nu este completa, tratamentul poate fi extins la o perioada de 12 saptamani.

Pentru profilaxia recidivelor de ulcer gastric sau duodenal: de 2 ori cate 1 comprimat zilnic, dimineata la trezire si seara inainte de culcare. Daca dupa vindecarea ulcerului exista pericolul unei recidive, tratamentul de mai sus se poate prelungi 6 pana la 12 luni.

Sarcina si alaptare:

Nu exista experienta suficienta in utilizarea Sucralan in sarcina si alaptare, de aceea in astfel de situatii trebuie administrat cu multe precautii. Experimentele pe animale de laborator nu au aratat efecte embriotoxice sau teratogene. Nu sunt de asteptat efecte toxice asupra sugarilor in urma trecerii Sucralan in laptele matern.

Efecte adverse:

Sucralan este bine tolerat si poate fi utilizat fara rezerve chiar in tratamente prelungite. Ocazional pot aparea constipatii usoare precum si tulburari nespecifice ca: exantem, greata, vertij, uscaciunea gurii.

Interactiuni medicamentoase:

La administrarea simultana de tetraciclina, fenitoin, digoxin, acid chenodezoxicolic si ursodezoxicolic resorbtia acestora poate fi redusa. Acest efect poate fi evitat daca se administreaza medicamentele de mai sus la 1-2 ore inainte sau dupa Sucralan. Nu produce dependenta.

Indicatii speciale de administrare:

Medicul trebuie contactat la aparitia primelor semne de intoleranta sau de efecte secundare. De asemenea, medicul trebuie anuntat la inceputul unei sarcini. Inainte de inceperea tratamentului pentru ulcer gastric, trebuie eliminata posibilitatea unei maladii maligne. La pacientii cu insuficienta renala, mai ales la cei cu dializa, la cei cu maladia Alzheimer si cu alte forme de tulburari functionale cerebrale trebuie evitat un tratament prelungit si in doze inalte. Cu toate acestea, nu s-a dovedit inca existenta unei relatii cauzale intre ingurgitarea de aluminiu prin alimente sau prin medicamente si maladia Alzheimer. Atentie la data expirarii! A nu se lasa la indemana copiilor.

Pret:

Sucralan 1 g 20 de comprimate este disponibil in farmacii la un pret mediu de 8 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 14 martie, 2013, 12:49

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *