Prima Pagina » Medicamente » Medicamente S » Suprax

Suprax

Suprax

Prospect

Forma de prezentare:

Comprimate filmate 200 mg; ct.  1 blist.  10 capsule

Indicatii:

Suprax este indicat in tratamentul infectiilor bacteriene cu severitate diferita, produse de germeni sensibili la cefixima daca terapia pe cale orala este adecvata: bronsite acute si exacerbari ale bronsitei cronice; pneumonii bacteriene; angine si faringite, in special angine recidivante si/sau amigdalite cronice; sinuzite si otite acute; pielonefrite acute fara uropatie; infectii urinare joase complicate sau necomplicate, cu exceptia prostatitelor; uretrite gonococice (la barbati).

Dozare si mod de administrare:

Adulti si copii peste 12 ani: 400 mg cefixima (2 Capsule) pe zi, administrata oral, in doua prize, la interval de 12 ore. in uretritele gonococice eficacitatea maxima a fost obtinuta cu o doza unica de 400 mg cefixima (2 capsule 200 mg). In infectii bacteriene obisnuite durata tratamentului depinde de evolutia bolii si este, de obicei, 7-10 zile. In infectii produse de streptococi-hemolitici: tratamentul nu se intrerupe mai devreme de 10 zile pentru a preveni complicatiile (reumatism articular acut, glomerulonefrita). In infectii necomplicate ale cailor urinare inferioare: durata recomandata a tratamentului este de 1-3 zile. Suprainfectii si infectii recidivante: durata tratamentului depinde de evolutia bolii; 7-14 zile de tratament sunt considerate suficiente.

Contraindicatii:

Hipersensibilitate.

Atentionari:

Se face anamneza atenta a bolnavului inainte de administrare, deoarece poate sa apara hipersensibilitate incrucisata la peniciline (tratamentul se urma-reste pentru depistarea hipersensibilizarii). Daca apare diaree in timpul ratamentului se poate suspecta aparitia colitei pseudomembranoase. in cazul tratamentului cronic sau repetat, pot aparea suprainfectii micotice sau cu bacterii rezistente. Influentarea rezultatelor testelor de laborator: reactii fals pozitive la determinarea cetonelor in urina; reactii fals pozitive la determinarea glicozuriei (daca se utilizeaza metode enzimatice); test Coombs fals pozitiv pe perioada tratamentului.

Prudenta la pacientii predispusi la reactii de hipersensibilitate (urticarie, eruptii cutanate) sau astm bronsic. La pacientii cu tulburari gastrointestinale in antecedente (ca, de exemplu, colita ulceroasa, colita asociata antibioticelor), trebuie evaluat beneficiul tratamentului fata de riscul aparitiei colitei pseudo-membranoase. Se va utiliza cu prudenta la pacientii cu insuficienta renala; in acest caz poate fi necesara adaptarea dozei zilnice, in functie de clearance-ul creatininei. Se intrerupe alaptatul pe parcursul tratamentului. Pacientii care conduc trebuie avertizati ca poate aparea vertij.

Pret:

Suprax este disponibil in farmacii la un pret mediu de 45 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 17 august, 2011, 13:59

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *