Prima Pagina » Medicamente » Medicamente S » Symphoral

Symphoral

Prospect

Compozitie:

Substanta activa din Symphoral este loratadina. Celelalte componente sunt lactoza monohidrat, celuloza microcristalina, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Indicatii:

Symphoral 10 mg apartine unei clase de medicamente cunoscute sub numele de antihistaminice. Antihistaminicele ajuta la reducerea simptomelor alergiei impiedicand efectele unei substante numita histamina, care este produsa in corpul nostru.

Symphoral 10 mg amelioreaza simptomatologia asociata rinitelor alergice (de exemplu: febra fanului), cum ar fi stranutul, secretia nazala abundenta sau mancarime nazala, usturimile sau mancarime oculara.

Symphoral 10 mg poate fi, de asemenea, utilizat pentru reducerea simptomelor de urticarie (mancarimile, roseata, precum si numarul si dimensiunile elementelor eruptive aparute pe piele). Ameliorarea acestor manifestari se mentine pentru intreaga perioada a zilei si va ajuta sa va reluati activitatile zilnice obisnuite si sa dormiti in mod normal.

Contraindicatii:

Nu luati Symphoral 10 mg, daca sunteti alergic la loratadina sau la oricare dintre celelalte componente ale Symphoral 10 mg, comprimate.

Mod de administrare:

Luati intotdeauna Symphoral 10 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si copii cu varsta de 12 ani si peste: luati un comprimat Symphoral 10 mg o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate peste 30 kg: un comprimat Symphoral 10 mg, o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
Copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate sub 30 kg: o jumatate de comprimat Symphoral 10 mg, o data pe zi, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
La copii cu varsta intre 2 – 6 ani se recomanda alte forme farmaceutice adecvate varstei (de exemplu, sirop).
Symphoral 10 mg nu este recomandat copiilor sub 2 ani.

Pacienti cu afectiuni hepatice severe:

Pentru adulti si copii cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate mai mare de 30 kg: un comprimat o data la doua zile, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
Pentru copii cu cu varsta cuprinsa intre 6 – 12 ani si greutate sub 30 kg : o jumatate de comprimat o data la doua zile, cu un pahar cu apa, cu sau fara alimente.
Pacientii varstnici sau la cei cu afectarea functiei renale nu necesita reducerea dozei.

Supradozare:

Luati Symphoral 10 mg respectand intocmai prescriptia medicala. Totusi, daca ati luat o doza de Symphoral 10 mg mai mare decat cea indicata, luati imediat legatura cu medicul dumneavoastra sau farmacistul. Daca ati uitat sa luati medicamentul la timp, puteti sa o faceti cat mai curand posibil si apoi sa reveniti la schema de administrare obisnuita. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata. Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului

Reactii adverse:

Ca toate medicamentele, Symphoral 10 mg poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la copiii cu varste intre 2 si 12 ani sunt durerile de cap, nervozitatea si oboseala. Cele mai frecvente reactii adverse mentionate la adulti si adolescenti constau in somnolenta, dureri de cap, cresterea apetitului si tulburari ale somnului (insomnie).

In perioada dupa punerea pe piata a loratadinei au fost raportate foarte rar cazuri de reactii alergice severe, somnolenta, ameteli, palpitatii, greata, uscaciune a gurii, indigestie, probleme hepatice, caderea parului, eruptii pe piele sau oboseala.

Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Precautii:

Aveti grija deosebita cand utilizati Symphoral 10 mg. Inainte de a folosi Symphoral 10 mg, informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca suferiti de o afectiune hepatica

Interactiuni:

Nu exista interactiuni cunoscute ale Symphoral 10 mg cu alte medicamente. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Folosirea cu alimente si bauturi:

Symphoral 10 mg poate fi administrat in timpul meselor sau intre mese. Daca este administrat impreuna cu alcoolul, Symphoral 10 mg nu creste efectele acestuia.

Atentionari speciale:

La doza recomandata, Symphoral 10 mg nu va determina, probabil, somnolenta sau scaderea vitezei de reactie. Totusi, foarte rar, la unele persoane poate apare somnolenta, fapt ce le-ar putea afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente: Symphoral 10 mg, comprimate contine lactoza si daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament. Daca sunteti programat sa efectuati orice test cutanat pentru alergii, nu trebuie sa mai luati Symphoral 10 mg cu doua zile inainte de aceste teste, deoarece medicamentul ar putea influenta rezultatele testelor.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, nu este recomandata administrarea de Symphoral 10 mg.

Nu utilizati Symphoral 10 mg dupa data de expirare inscrisa pe blister si cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ambalaj, prezentare: Symphoral 10 mg se prezinta sub forma de comprimate neacoperite, de culoare alba, rotunde, plate, avand gravata pe una din fete litera „L“ deasupra unui sant median. Comprimatele au diametrul de 8 mm. Symphoral 10 mg, comprimate este disponibil in blistere, ambalate in cutii ce contin cate 20, respectiv 30 comprimate.

Pret:

Symphoral 10 mg 10 pastile este disponibil in farmacii la un pret mediu de 11 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 12 aprilie, 2013, 15:31

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *