Prima Pagina » Corpul Uman » Tendoanele

Tendoanele

Tendoanele joaca un rol important intr-o gama variata de miscari. In principiu, tendonul uneste partea activa sau corpul muschiului cu structura – un os – care va fi mobilizata. Forta de contractie a fibrelor musculare este concentrata si apoi transmisa prin tendon, realizand tractiunea structurii interesate si realizand astfel miscarea.

Tendoanele sunt extensii specializate ale muschilor si sunt formate din tesut conjunctiv, care leaga fasciculele de fibre musculare si care se unesc si se extind in afara muschiului sub forma unui cordon inextensibil.

Exista mai multe tendoane localizate aproape de suprafata corpului si care pot fi simtite cu usurinta. Tendoanele sunt, de asemenea, intalnite acolo unde exista un mare numar de articulatii care efectueaza miscari intr-un spatiu relativ mic, deoarece ele ocupa mult mai putin spatiu decat muschii. Astfel, ambele fete ale mainilor si picioarelor contin un intreg set de diferite tendoane. Muschii ce actioneaza aceste tendoane sunt situati la distanta de nivelul bratelor si picioarelor.

Un tip particular de tendon se afla in conexiune cu tesutul muscular care formeaza peretele inimii, favorizand actiunea de pompa a acesteia. Aici, benzi dense de tesut fibros formeaza structuri solide in interiorul muschiului cardiac, care ii confera atat o structura mai ferma, cat si inele de sustinere in punctele in care vasele mari se unesc cu inima.

Articole Similare:

Ultima actualizare: marți, 9 octombrie, 2018, 23:57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *