Prima Pagina » Medicamente » Medicamente T » Tertensif

Tertensif

Prospect

Fiecare drajeu de Tertensif contine 2,5 sau 1,5 mg de indapamida hemihidrata.

Actiune  terapeutica:

Agent antihipertensiv. Indapamida este un derivat sulfonamidic netiazidic. La un dozaj zilnic de 2,5 mg, indapamida are o actiune antihipertensiva maximala de 24 ore, datorata unui efect vascular.

La dozaje mai ridicate, activitatea antihipertensiva nu este marita in mod semnificativ, in schimb efectul diuretic creste. Indapamida reduce hiperreactivitatea vasculara la noradrenalina a subiectului hipertensiv si produce o descrestere a rezistentei vasculare totale si a rezistentei arteriolare. Indapamida nu afecteaza metabolismul lipidelor sau pe cel al hidratilor de carbon, nici chiar in cazul subiectului hipertensiv diabetic.

Indicatii:

Hipertensiune arteriala esentiala.

Doze si mod de administrare:

Un singur comprimat pe zi, oricare ar fi severitatea hipertensiunii. Mecanismul actiunii indapamidei inlatura necesitatea unui regim strict fara sare.

Contraindicatii:

Accidente vasculare cerebrale recente; afectiuni hepatice grave; combinatii medicamentoase de evitat (a se vedea Interactiuni medicamentoase).

Masuri de precautie:

Supravegherea testelor de kaliemie si uricemie, cu o atentie speciala mai ales: in cazul subiectului predispus la hipokaliemie (pacienti cardiaci carora li s-au prescris medicamente pe baza de digitalina sau laxative, persoane in varsta si pacienti cu hiperaldosteronism). A nu se prescrie Tertensif in combinatie cu alte medicamente cu actiune diuretica eliminatoare de potasiu; in cazul pacientului suferind de guta, pentru care este important sa se mentina tratamentul specific acestei afectiuni. Datorita insuficientei informatii clinice de pana in prezent, administrarea in timpul sarcinii si a perioadei de alaptare este de evitat.

Reactii adverse:

Hipokaliemie, oboseala, hipotensiune ortostatica. O usoara crestere a uricemiei, dar fara sa provoace accese de guta la subiectul indemn. Manifestari de tip alergic.

Pret:

Tertensif comprimate filmate eliberare prelungita 1,5 mg este disponibil in farmacii la un pret mediu de 20 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: miercuri, 16 noiembrie, 2011, 22:45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *