Prima Pagina » Medicamente » Medicamente T » Trachisan

Trachisan

Prospect

Trachisan se prezinta sub forma de cutie cu 2 blistere din PVC/Al a cate 10 comprimate de supt.  Un comprimat Trachisan de supt contine: tirotricina 0,5 mg, clorhidrat de lidocaina 1,0 mg si digluconat de clorhexidina 1,0 mg si excipienti: sorbitol, stearat de magneziu (vegetal), ulei de menta.

Indicatii:

Inflamatii si infectii ale cavitatilor orala si faringiana (stomatite, gingivite si amigdalite). Infectii ale cailor respiratorii superioare, dureri in gat, disfagie. Prioritar, inaintea interventiilor chirurgicale din cavitatile orala si faringiana (amigdalectomii, extractii dentare).

Contraindicatii:

Preparatul nu trebuie utilizat in caz de: hipersensibilitate cunoscuta la unul din constituentii continuti in Trachisan® – comprimate de supt descuamare non-hemoragica a mucoasei orale (modificari erozive si descuamative) leziuni (rani) mai mari, recente, ale cavitatii orale si faringiene; copii sub 4 ani.

In caz de intoleranta la fructoza, tratamentul nu trebuie efectuat decat dupa consultarea medicului.

Efecte Adverse:

In cazuri rare, pot apare reactii de hipersensibilitate la tirotricina.

Comprimatele de supt nu trebuie administrate pe o perioada ce depaseste 6 saptamani, fara avizul medicului. In general, Trachisan® – comprimate de supt este bine tolerat. Totusi preparatul poate sa determine tulburari gustative cu durata de pana la o ora, ce dispar complet ulterior. Atunci cand este folosit pentru o perioada mai indelungata, poate sa apara rareori colorarea galbena spre maronie a limbii si dintilor, care poate fi indepartata prin igiena orala atenta si tratament stomatologic. Oricum, coloratia dispare de la sine atunci cand folosirea preparatului este intrerupta.

Interactiuni:

Trachisan® – comprimate de supt trebuie folosit cu precautie sau sub supravegherea medicului in cazul eroziunilor si a leziunilor descuamative ale mucoasei orale. Nu este justificat un tratament prelungit la nivel local, deoarece poate sa apara un dezechilibru al florei microbiene saprofite la nivelul cavitatii bucale, cu risc de suprainfectie bacteriana sau fungica. In caz de persistenta a simptomelor sau in caz de aparitie a febrei, trebuie reevaluata conduita terapeutica.

Mod de Administrare:

Lasati un comprimat de supt sa se dizolve lent in gura, la fiecare doua ore; se administreaza pana la 8 comprimate de supt pe zi la adulti si adolescenti si pana la 6 comprimate de supt pe zi la copii intre 4 – 12 ani.  In general simptomele regreseaza dupa cateva zile. Totusi, pentru a asigura succesul terapeutic, Trachisan® – comprimate de supt trebuie luat inca 2 – 3 zile. Daca nu se realizeaza nici o ameliorare dupa 10 zile, trebuie consultat un medic.

Nota pentru diabetici: Un comprimat pentru supt contine 0,68 g sorbitol, corespunzator la 0,057 unitati de paine.

Precautii:

Atentionari speciale: Sportivii trebuie avertizati ca Trachisan® – comprimate de supt contine ca principiu activ si un anestezic local (clorhidratul de lidocaina), care poate determina o reactie fals pozitiva la testele antidoping.

Sarcina si alaptarea:

Cu toate ca asocierea de constituenti activi continuta in Trachisan® – comprimate de supt este sigura in doze terapeutice datorita proprietatilor ei farmacologice, in principiu, produsul nu trebuie folosit in timpul sarcinii si alaptarii decat dupa consultarea unui medic si evaluarea raportului beneficiu matern / risc potential fetal.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje: Trachisan® – comprimate de supt nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Pret:

Trachisan este disponibil in farmacii la un pret mediu de 17 lei.

Nu folositi informatiile din prezentul prospect, in scopul tratarii oricaror probleme de sanatate sau de inlocuire a medicamentelor, tratamentelor prescrise de persoanalul medical autorizat. Acest prospect reprezinta doar o sursa de informare si nu inlocuieste sfatul medicului. Pentru orice problema adresati-va medicului sau farmacistului de care apartineti.

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 29 martie, 2013, 14:36

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *