Prima Pagina » Sanatate A-Z » Oftalmologie » Tratament Conjunctivita

Tratament Conjunctivita

Tratament Conjunctivita

Tratamentul corect al conjunctivitei depinde in primul rand de etiologia acesteia.

Conjunctivita bacteriana, inclusiv BTS, se trateaza in mod obisnuit cu antibiotice sub forma de picaturi oculare (colir), unguente sau pastile. Picaturile oculare si unguentele trebuie aplicate la nivelul conjunctivei de 3-4 ori pe zi pentru o perioada de 5-7 zile. Pastilele cu antibiotic se administreaza de asemenea pentru mai multe zile (5-7 zile).

Simptomele conjunctivitei se amelioreaza sau dispar dupa aproximativ o sapatmana de la initierea tratamentului corect. Este foarte important ca pacientii diagnosticati cu conjunctivita sa urmeze tratamentul complet recomandat de medicul oftalmolog si sa nu-l intrerupa chiar daca simptomele s-au ameliorat, pentru a evita astfel aparitia recidivelor.

Conjunctivita virala este una dintre cele mai frecvente infectii oculare si este de obicei determinata de virusurile gripale si paragripale (sezoniera). Conjunctivita virala este una dintre primele manifestari ale racelilor sezoniere comune si la fel ca si aceastea are o evolutie autolimitanta (dispare fara aplicarea unui tratament etiologic), dupa un interval de 5-7 zile de la debut.

Conjunctivita alergica apare cel mai frecvent la persoanele cu atopie (teren alergic) si se trateaza de obicei cu medicatie specifica antialergica. Este foarte importanta identificarea alergenului care produce conjunctivita pentru a se putea realiza astfel profilaxia unor episoade noi de conjunctivita alergica.

Conjunctivita determinata de iritanti (substante provenite din mediul inconjurator, care pot cauza iritatia fizica sau chimica a mucoasei conjunctivale). In cazul acestui tip de conjunctivita este foarte importanta indepartatrea cat mai rapida a iritantului, prin spalare locala cu apa. In cazul conjunctivitelor determinate de substante acide sau alcaline (inalbitori), este important consultul medical de specialitate.

Articole Similare:

Ultima actualizare: joi, 11 aprilie, 2013, 14:31

Un comenentariu la Tratament Conjunctivita

  1. maria 17/03/2013 at 08:30

    buna ziua!acum 4 zile m-am trezit cu o roseata la unul dintre ochi.am mers la oftalmolog,diagnosticul a fost de conjunctivitami sa prescris picaturi TOBREX urmez tratamentul de 3 zile,nu este nici o imbunatatire …din contra ochiul a devenit rosu .tot.,senzatie de mancarime,imflarea zonei di jurul ochiului.Ce sa fac?sa intrerup tratamentul si sa merg din nou la medic?E posibil sa am o reactie la acest medicament?sau asa se manifesta boala???Va multumesc!astept raspuns.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *