Prima Pagina » Sanatate A-Z » Endocrinologie » Tratamentul Aplicat in Cazul Obezitatii

Tratamentul Aplicat in Cazul Obezitatii

Tratamentul Aplicat in Cazul Obezitatii

In corpul uman exista o legatura foarte stransa intre masa de tesut adipos si cantitatea de hormoni secretata de glandele endocrine. Daca se reduce greutatatea fara a echilibra si valorile hormonale se vor recupera kilogramele slabite pentru ca sistemul endocrin produce aceeasi cantitate de hormoni.

Din aceste motive, dietele sau regimurile alimentare trebuie insotite de tratament medical adecvat. In primul rand trebuie restabilit echilibrul hormonal pentru ca orice scadere in greutate sa nu fie urmata de reluarea procesului de ingrasare.

Tratamentul pentru obezitate in medicina traditionala restabileste echilibru endocrin si functiile organelor si ale sistemelor afectate, ceea ce reduce surplusul de tesut adipos si permite pacientului sa slabeasca sanatos.

Stimuland anumite puncte de acupunctura se transmite catre creier un flux de informatii prin care i se ordona sa reduca cantitatea de hormoni din organism, sa readuca la valori normale secretiile glandelor endocrine si sa accelereze metabolismul bazal.

Prin inhibarea “centrului foamei” se scade apetitul generat de cererea continua a organelor “sufocate”, intrerupandu-se astfel cercul vicios al bolii. Se intensifica activitatea hepatica, in sensul ca ficatul va mobiliza rezervele lipidice ale organismului si le va transforma in energia necesara activitatii cotidiene. De asemenea, se intensifica procesul de oxigenare celulara.

Sedintele de acupunctura se combina cu tratament fitoterapeutic si cu dieta alimentara adaptata particularitatilor fiecarui pacient. Produsele din plante sustin si potenteaza actiunea acupuncturii.

Dieta alimentara ajuta organismul sa se acomodeze la transformarile prin care trece. Prin alimentele continute de fiecare schema alimentara organismul primeste energia necesara procesului de refacere si regenerare generala.

Obiectivul general in cazul obezitatii este urmarea unui regim alimentar hipocaloric, 1000 calorii in timpul curei si 1 200 – 1 500 calorii in conditii obisnuite de activitate.

Recomandari:

  • sa nu se consume nimic intre mesele prescrise;
  • sa nu se abuzeze de sare (admis 5 – 8 g/zi);
  • sa nu se consume alcool (alcoolul ingrasa!);
  • sa se respecte intocmai cantitatile de alimente indicate;
  • sa se practice exercitii fizice, pe cat posibil;
  • se abandoneaza fumatul (este basm ca fumatul slabeste! Poate ca-i slabeste pe cei care fac cancer pulmonar din cauza fumatului!)
  • felurile de mancare vor fi cat mai variate pentru ca regimul sa fie suportat cat mai mult timp.

Cura de slabire se realizeaza cu un regim de 1.000 calorii (75 g proteine, 100g glucide, 35 g lipide), apoi, treptat, se creste la 1.300 – 1.500 calorii. Poate apare o oprire a slabirii (un “platou”) datorita retentiei tranzitorii de apa; regimul nu trebuie abandonat ci, eventual, se asociaza un diuretic slab (ceai diuretic sau Nefrix).

In cazul in care nu se reuseste tinerea curei, este indicata internarea in spital, pentru a tine o dieta mai severa. Se vor lua 5-6 mese pe zi (astfel, organismul nu isi mai face rezerve sub forma de tesut gras).

Articole Similare:

Ultima actualizare: vineri, 22 martie, 2013, 14:55 Afisari: 10

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *